Net als vrijwel elk ander automerk is Porsche ook actief is diverse raceklassen. Misschien de bekendste klasse waar er Porsche auto’s meedoen is de Porsche GT Cup. Deze raceklasse wordt altijd op hetzelfde circuit en dezelfde dag als de Formule 1 gereden. In dit artikel geven wij je meer uitleg in welke raceklassen er met Porsche auto’s wordt gereden.

Porsche RS Cup

In de Porsche RS Cup mag je met elk Porsche model racen. Tijdens een race worden dus alle modellen aan elkaar gemeten. Dit is leuk om naar te kijken omdat je zo dan kan zien welk model goed is op welk stuk (de een kan bijvoorbeeld sneller zijn in de bochten dan de ander). De maatregelen zijn erg beperkt, maar er zijn wel veel veiligheidseisen die eraan vastliggen als je mee wilt doen.

Porsche 944 Cup

Deze raceklasse is enorm populair in Nederland. Dit komt omdat de Porsche 944 een betaalbare auto is die weinig onderhoud nodig heeft. Tijdens deze cup rijden ervaren en onervaren rijders met elkaar in identieke auto’s die aan strenge eisen moeten voldoen. De winnaar is dus degene die het beste met de auto om kan gaan.

Porsche GT Cup

De Porsche GT Cup zit qua klasse tussen de RS en 944 Cup in. Het is nog steeds een vrije klasse. Je mag hierin dus met elke auto racen. Het enige vereiste als je meedoet aan deze klasse is dat je op verplichte Federal RS-R semislicks moet rijden. Tijdens natte omstandigheden mag je er regenbanden onder zetten.

Porsche Boxster Cup

De Porsche Boxster Cup is identiek aan de 944 Cup. De auto’s zijn hetzelfde. Er mogen geen andere onderdelen op, alleen die van de Boxster zelf. Het enige verschil is dus natuurlijk dat er in de Boxster Cup alleen met Boxsters wordt gereden.

Porsche Supercup

De Porsche Supercup is de Formule 1 klasse van de toeringwagen competitie. In deze klasse rijden alleen de beste van de beste. Wanneer je uitblinkt in de lagere klassen of in een andere auto klasse kan je hier terecht komen als je goed genoeg bent.

Vrije klasse

Natuurlijk hoef je niet professioneel te racen met je Porsche Cayenne. Dit kan je ook gewoon doen op circuits als Zandvoort of de wereldberoemde Nurburgring. Het is wel verstandig om je auto een goede beurt te geven voordat je de baan opgaat. Voor een goede Porsche Cayenne onderhoud kun je terecht bij Porsche specialist ProCar-Tilburg.