Als je wilt gaan gamen in Virtual Reality, heb je een goede VR-bril nodig. Er zijn echter enorm veel soorten VR-brillen en allemaal zijn ze net een beetje anders. Om je een beetje op weg te helpen, geven wij je een aantal tips voor het kopen van zo’n bril.

Budget

Het budget is natuurlijk altijd een belangrijke factor. Ben je een fervente gamer? Dan is een goede gaming pc onmisbaar. Deze kun je aansluiten op je VR-headset. Wil je je gewoon af en toe in het weekend eens verdiepen in VR? Dan kun je misschien ook wel toe met een goedkopere bril. Bij zo’n goedkope bril denk je aan een bril rond de tweehonderd euro. Bij een dure bril die je op je pc aansluit, denk je aan een prijs van ongeveer duizend euro. Exclusief gaming pc.

Kabels of niet

Zoals we hierboven schreven, moet je de bril, als je echte games wilt spelen, aansluiten op een pc. Dit doe je met kabels. De kabels zijn direct op de schijf van je pc aangesloten, waardoor de kwaliteit van de game enorm goed is. Kabels hebben echter ook een nadeel, namelijk dat ze in de knoop kunnen raken. Er zijn ook brillen die erg goed werken zonder kabels, maar hiervan is de kwaliteit dan vaak wel een stuk lager. Kijk daarom goed wat je met je bril wilt gaan doen.

Bedenk hoeveel ruimte je hebt

Als je een gamification door StickyLock gaat spelen, heb je een compleet universum tot je beschikking. Hier kun je naar vrijheid in bewegen. Toch wordt jouw woonkamer, kantoor of appartement er niet groter op. Wanneer je weinig ruimte hebt is een 3DoF headset een goede optie, heb je meer ruimte, dan kun je ook voor een 6DoF headset gaan. 

Check welke games je wilt spelen

Niet alle games kunnen op alle VR-brillen worden gespeeld. Check daarom eerst eens welke games je leuk lijken om te spelen en welke bril je daarvoor nodig hebt. Het zou vervelend zijn als je net een dure bril hebt gekocht en als dan vervolgens blijkt dat je de game die je eigenlijk wilde spelen er helemaal niet op kunt spelen.