Als jij contactlenzen draagt, dan is een goede lenzenvloeistof bijzonder belangrijk en hier wordt over het algemeen te weinig aandacht aan besteed. Wist je dat veel problemen met lenzen niet van de lenzen zelf komen, maar van een verkeerde vloeistof? En wist je dat het ook mogelijk is dat je allergisch bent voor de conserveringsmiddelen in je lenzenvloeistof? Merk jij dat het draagcomfort van jouw lenzen minder wordt, dan is het goed om naar je opticien te gaan en samen te bepalen wat deze problemen veroorzaakt.

De gevolgen van een verkeerde lenzenvloeistof

De keuze voor een goede vloeistof wordt gebaseerd op het soort lenzen dat je hebt, maar deze is ook persoonlijk. Wat de één een fijne vloeistof vindt kan voor de ander juist irritatie opleveren. De gevolgen van de verkeerde vloeistof presenteren zich op verschillende manieren. Droge ogen, oogontsteking, jeuk, irritatie en slecht zicht kunnen alleen door de lenzenvloeistof worden veroorzaakt. Dit zijn symptomen waarvan veel mensen denken dat ze door de lenzen komen.

De juiste routine

Een andere reden waarom je ogen geïrriteerd kunnen raken als je lenzen draagt is dat je de vloeistof niet goed gebruikt. Het is belangrijk dat je de instructies opvolgt en je lenzen elke dag schoonmaakt en desinfecteert. Doe je dit niet, dan drogen je ogen uit en blijven eiwitten op je lenzen plakken. Lenzenvloeistof zorgt er ook voor dat je lenzen goed vochtig blijven en ook dat heeft invloed op het draagcomfort. Zorg er dus voor dat je de instructies van je opticien goed opvolgt, zodat je contactlenzen lekker zitten en je je ogen niet beschadigt.

Een allergie voor conserveringsmiddelen

Een andere reden waarom de vloeistof van je lenzen problemen kan opleveren is omdat je allergisch bent voor de conserveringsmiddelen. Dit komt vrij vaak voor en kan erg vervelend zijn. Voor deze problemen is er een speciale lenzenvloeistof gebaseerd op peroxide en deze bevat die conserveringsmiddelen niet. Blijk jij inderdaad allergisch te zijn, dan zal het veranderen van je vloeistof snel verlichting bieden.

Lens2Day | Bij ons kun je terecht voor het breedste assortiment aan lenzen.

Waarom is vloeistof zo belangrijk?

Aan de bovenstaande informatie heb je kunnen zien dat problemen met draagcomfort lang niet altijd aan de lenzen te wijten is. Het kan ook goed zijn dat je lenzenvloeistof niet geschikt is voor jou of dat je deze verkeerd gebruikt. Deze vloeistof is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je lenzen goed op hun plek blijven zitten, dat je hoornvlies ze niet afstoot en dat je lenzen schoon- en vochtig zijn. Een goede routine en de juiste vloeistof zijn dus essentieel voor het draagcomfort en voor de gezondheid van je ogen.

Vraag een specialist om hulp

Niemand hoeft met lenzen rond te lopen die niet lekker zitten. En als het probleem bij de lenzenvloeistof ligt, dan is deze gelukkig gemakkelijk op te lossen. Verander altijd samen met je specialist zodat ook de staat van je ogen kan worden gemeten. Op die manier vind je de beste lenzen met de beste vloeistof en hoger je problemen snel tot het verleden.