Er zijn veel manieren om sportief te zijn en om je conditie te verbeteren, je hebt daar ook allerlei fitness materialen voor. Je kan bijvoorbeeld ook een fitness hoelahoep kopen. Hoelahoepen hebben we allemaal wel eens gedaan en voor veel mensen is het iets wat ze vroeger als kind deden en als speelgoed hadden maar je kan het dus ook gebruiken om te sporten. Je vraagt jezelf misschien wel af wat de voordelen zijn van hoelahoepen en of het überhaupt wel echt goed werkt. We gaan in dit artikel deze vragen beantwoorden en je alles vertellen wat je moet weten over fitness hoelahoepen.

Een goede hoelahoep

Als je wilt beginnen met fitness hoelahoepen is het belangrijk dat je een goede hoelahoep hebt. Bij het kopen van een hoelahoep moet je rekening houden met het maximale gewicht van de hoepel op basis van je lichaamsgewicht. Als je minder dan 80 kilo weegt, mag de hoepel tot 1200 gram zijn. Weeg je tussen de 80 en 100 kilo dan mag de hoepel tot 2000 gram wegen en als je meer dan 100 kilo weegt dan mag de hoelahoep 1400 gram wegen. Er zijn ook veel verschillende modellen dus let op dat je een hoelahoep van goed stevig materiaal haalt. Je kan een goede fitness hoelahoep kopen op Hoelahoepfitness.nl bijvoorbeeld.

Hoe werkt het?

Het hoelahoepen lijkt makkelijk maar toch is het nog best moeilijk. De meeste mensen die na een lange tijd weer gaan hoelahoepen, merken al snel hoe moeilijk het is en dat de hoepel al snel na een paar rondjes op de grond valt. Hoelahoeps voor sportdoeleinden zijn groter en zijn daardoor dus ook lastiger te hanteren. Ook is het zwaaien met de heupen voor de meeste mensen een ongewone beweging en moeilijk te beheersen. Dus hoe pak je het aan? Begin met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Plaats daarna een voet een paar centimeter verder naar voren dan de andere voet en buig je knieën lichtjes. Plaats de hoepel op je onderrug en begin je heupen ritmisch heen en weer te bewegen, laat de hoepel los als je dit doet. Houd je armen boven je heupen tijdens het zwaaien.  Houd je rug recht en je ontspan je knieën. Terwijl je dit allemaal doet, is het belangrijk dat je het ritme erin houdt en dat je ontspannen bent.

Is het effectief?

Je vraagt jezelf misschien wel af hoe effectief fitness hoelahoepen is. Tijdens een hoelahoep-workout span je heel je lichaam aan en al helemaal je core spieren. Een hoelahoep-workout is dus vooral aan te raden als je een strakkere taille wilt. Ook wordt je conditie en uithoudingsvermogen getraind met een hoelahoep-workout.