Scheveningen is een zeer populaire Nederlandse badplaats. Het ligt vlakbij de stad Den Haag. Met de tram ben je vanaf de binnenstad zo in Scheveningen. Met name de boulevard Scheveningen is wereldberoemd. Wat is daar zoal te doen?

De boulevard Scheveningen is top

Met haar lange kustlijn is de boulevard Scheveningen altijd een geweldige locatie voor zowel jong als oud. Geniet van het zonlicht, ga op zoek, geniet van heerlijk eten, neem jouw kinderen mee naar het Sea Life centrum en bezoek een van de vele restaurants aan de kust. Ook zijn er in Scheveningen tal van leuke hotels waar je zou kunnen overnachten. Scheveningen heeft ontzettend veel te bieden en dit ga je nooit allemaal in een dag kunnen zien. Ga op zoek naar een leuk hotel dat binnen jouw budget valt en filter op opties die jij belangrijk vindt. Wil jij bijvoorbeeld een zwembad in het hotel hebben, geef dit dan aan. Informeer wel even goed of je van alle faciliteiten gebruik kunt maken. Lange tijd waren deze namelijk gesloten door het coronavirus. Houdt hier rekening mee.

Tip: gebruik zonnebrandcrème

Wanneer je de boulevard Scheveningen bezoekt is de kans groot dat je gaat zwemmen en zonnen. In dat geval raden we een waterbestendige zonnebrandcrème aan. Het is speciaal ontworpen n om in het water te worden gedragen. Dit betekent dat het niet alleen beter is in het beschermen van jouw huid tegen UVB-stralen, maar ook tegen UVA-stralen. Is het een zeer warme dag en wil je graag een duik nemen in zee? Gebruik dan SPF50.

Flaneren langs de boulevard Scheveningen

Scheveningen omvat ongeveer de helft van de kustlijn van Den Haag en is dus behoorlijk groot. Hoewel het officieel onder Den Haag valt, voelt Scheveningen als een stad op zich. In de negentiende eeuw ontpopte het zich tot een populaire locatie voor reizigers, en dat is het tot op de dag van vandaag nog steeds. Naast het ongerepte strand vind je er verschillende bezienswaardigheden, restaurants, hotels en galeries. En natuurlijk is er de boulevard Scheveningen, waar je zowel overdag als ‘s avonds kunt flaneren langs de kust. Het strand van Scheveningen strekt zich uit over ongeveer vier kilometer kustlijn. Het strand is dus behoorlijk lang en breed. Voor eten en drinken kun je terecht in diverse bars, restaurants en cafés.

Dagjesmensen op de boulevard en de Pier

Duizenden dagjesmensen trekken tijdens een warme zomerdag naar het strand en de boulevard Scheveningen. Tijdens een wandeling is de Pier van Scheveningen niet te missen. Het is kort geleden opgeknapt en zeker de moeite van het bezoeken waard. De Pier steekt boven de zee uit en heeft naast een promenade verschillende bars en restaurants. Daarnaast kun je, als je durft, bungeejumpen vanaf het platform. Of durf je het aan om met een tokkelbaan richting het strand van Scheveningen te racen? Van tijd tot tijd worden er op de pier ook speciale evenementen georganiseerd, die vaak samenvallen met grotere festiviteiten of festivals op het vasteland.