Een opleiding kiezen is een belangrijke keuze die toch al aardig vroeg in je leven komt. Als jij niet goed weet wat voor jou een goede opleiding is, dan vind je in dit artikel de leukste opleidingen die je kunt volgen.

Volg jij je hart of de arbeidsmarkt?

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te bepalen of je een opleiding wilt volgen om veel geld te verdienen of een opleiding waar je zeker weet dat je veel gaat leren in een gebied dat jij interessant vindt. Als je veel geld wilt verdienen, dan kun je op jonge leeftijd de richting van financiën ingaan of marketing, zodat je hier veel in kunt groeien. Alle opleidingen die gaan over het opbouwen van een bedrijf of de financiën hiervan, zijn goede manieren om de top in te klimmen en veel te verdienen. Wil je echter een opleiding die echt bij jouw karakter past en juist niet zulke standaard opleidingen? Dan kun je verder lezen om te kijken of er wat voor jou bij zit.

Een creatieve baan om mensen te helpen

Hoewel talent bij elk beroep belangrijk is, ben je met een opleiding tot nagelstyliste meer verzekerd van een beroep waarbij mensen jou nodig hebben. Je kunt hier je creativiteit in kwijt, terwijl je ook lekker in contact staat met klanten en ervoor zorgt dat mensen zich met meer zelfvertrouwen over straat bewegen. Een andere manier om mensen te helpen met hun uitstraling is met de opleiding Fashion tailor of Fashion product coördinator. Bij deze opleiding kun jij je inzetten om kleding te ontwerpen en misschien zelfs zelf te maken. Zo leer je alles over verschillende stoffen, je volgt de laatste trends en ziet al wat er populair gaat worden. Ideaal wanneer je met jouw creatieve brein mensen wilt helpen.

De nieuwste BN’er worden

Vind jij het heerlijk om in de spotlight te staan of laat je juist graag iemand anders shinen door een sterk ondersteunende rol op je te nemen? Dan is de opleiding tot acteur voor MBO een mooie manier om jezelf te ontwikkelen. Zing je liever de sterren van de hemel of speel je een instrument, dan kun je de schijnwerpers ook vinden met de opleiding Muzikant. Er is zelfs een opleiding voor de combinatie van beide, namelijk de opleiding tot Musical performer. Op het MBO vind je veel opleidingen waar je jouw passie om kunt zetten in een professioneel beroep. Je leert niet alleen de fijne kneepjes van het vak, maar zult ook een stuk meer zelfverzekerd zijn in je talenten en leert hoe je jezelf goed kunt presenteren.

Heerlijk eten tijdens je opleiding

Houd jij van lekker eten, maar krijg je te veel stress van koken? Op het MBO kun je ook opgeleid worden tot Boulanger. Dit klinkt natuurlijk al ongelooflijk mooi, maar is ook nog eens een goede manier om je passie voor brood ruimte te kunnen geven. Een boulanger houdt zich namelijk volledig bezig met allerlei vormen van brood. Je leert nieuwe broodproducten bedenken en hoe je heerlijk brood maakt. Dat is goed voor je toekomst en leuk voor iedereen thuis die nu kan genieten van al je heerlijke brood.

Flink aan het werk met je handen

Werk jij graag met je handen en boek je daarmee grootse resultaten? Dan is de opleiding tot meubelmaker een mooie manier om je eigen interieur ook een handje te helpen. Je maakt meubels voor allerlei inrichtingen en zult dus rekening moeten houden met de wensen van de klant en de nieuwste trends en ontwikkelingen. Is hout niet jouw materiaal, dan is de opleiding Technicus Mechatronica een mooie keuze. Tijdens deze opleiding leer je werken met en het ontwikkelen van robots! Zo werk je echt actief mee aan de toekomst.

De wereld veranderen op HBO

Wil jij toch liever een HBO-opleiding doen. Dan zijn hier leuke opleidingen waarmee jij de wereld een beetje kunt verbeteren. Bij de opleiding Global Project & Change Management ga je met anderen leren hoe je wereldwijde problemen kunt oplossen en mooie internationale projecten kunt opzetten. Houd je het liever dichtbij Nederland? Met de opleiding Mobiliteit bepaal jij waar wegen komen te liggen, wanneer bepaalde wegen verbeterd moeten worden, maar ook hoe je ervoor kunt zorgen hoe mensen minder hun telefoon zullen gebruiken tijdens het rijden. Welke opleiding je ook kiest, zolang je passie hebt voor wat je doet, zul je sowieso ver komen!