Ben je een creatieveling en doe-het-zelver, die ervan houdt om zelf hout te bewerken, meubels te maken en houten objecten te ontwerpen? Dan heb je natuurlijk kwaliteit goed gereedschap en speciale machines nodig om dit goed te kunnen doen. Maar welke gereedschappen, machines en apparaten van Spapens verhuur heb je hoe dan ook nodig als je professioneel met hout aan de slag wilt en lekker creatief wilt zijn? In dit artikel lees je alles over de apparatuur en gereedschappen die hoe dan ook in je assortiment moeten zitten als je op een leuke en goede manier met hout aan de slag wilt. Doe er je voordeel mee en zorg ervoor dat je alle accessoires die je als houtbewerker nodig hebt altijd bij de hand hebt!

Aftekenmateriaal & goede zagen

De meest basale gereedschappen, accessoires en machines die je nodig heb bij het bewerken van hout, zijn aftekenmaterialen en meerdere goede zagen. Een meetlat, potlood en een waterpas zijn soorten aftekengereedschappen die hoe dan ook in je gereedschapskist moeten zitten als je serieus met hout aan de slag wilt.

Naast deze basisgereedschappen, voordelig te koop bij een specialistische zaak of doe-het-zelfhandel, kun je niet om goede zagen heen. Het minste dat je nodig hebt is een goede handzaag om houten planken mee op maat te zagen. Maar ben je veel met hout bezig, dan kun je ook niet om een decoupeerzaag heen en is een cirkelzaag van Jespers Machinehandel ook altijd een goede investering. Met deze handgereedschappen, hulpmiddelen en apparaten kun je vrijwel elke houtklus aan.

Ook een goede schuurmachine mag in jouw assortiment niet ontbreken

Houten planken, latten en platen worden lang niet altijd strak en glad verkocht. Het opschuren moet je, tenzij je veel extra geld wilt betalen voor glad hout, vaak zelf nog doen om een optimaal resultaat te bereiken. Zorg er daarom voor dat je sowieso een goede houtschuurmachine van Jespers Machinehandel in je bezit hebt. Zo kun je ruw hout met splinters erin goed gladschuren. Dit is belangrijk voor als je het hout wilt gaan schilderen. Maar ook voorkomt het goed glad schuren van hout dat je bij aanraking van het hout vervelende splinters in je vingers, arm of elders op je lichaam krijgt. Zorg daarom dat je een kwalitatief goede schuurmachine in huis hebt!