Het is bijna weer zo ver, heb jij je vakantie al geboekt? Het plannen van een vakantie vergt vaak veel tijd en moeite. Daarom is een goede voorbereiding van groot belang. Het kost een beetje tijd, maar vermindert de stress op vakantie in grote mate. Om je te helpen hebben we een paar bruikbare tips voor je op een rijtje gezet, zodat jij zorgeloos op vakantie kan.

Belangrijke papieren

Als je naar het buitenland gaat, met name naar locaties buiten Europa, is het van belang dat je alle papieren op orde hebt. Zorg ervoor dat je alle belangrijke documenten op een bepaalde plek bewaard. Vanwege een eventuele taalbarrière kan het handig zijn om bepaalde documenten te laten vertalen, dit kun je laten doen door een vertaalbureau. Een algemeen vertaalbureau kan dit al voor je doen, er hoeft geen  juridisch vertaalbureau aan te pas te komen. Juridische vertaalbureaus richten zich met name op contracten, akten en vonnissen. Je kunt de documenten in een mapje verzamelen. Denk aan paspoorten, vervoersbewijzen en eventuele verzekeringspapieren.

Maak een reisoverzicht

Het plannen van de reis is ook van belang. We raden je aan om een reisoverzicht te creëren zodat je in een oogopslag kunt zien vanaf welke gate of vanaf welk treinspoor je vertrekt. Neem een papier en probeer hierop zo beknopt mogelijk de belangrijkste informatie te verzamelen. Vermeld hierbij belangrijke locaties en adressen, vertrektijden, vertreklocaties, aankomsttijden en andere informatie die van belang is. Houd natuurlijk wel de informatieborden van het openbaar vervoer en van de vliegvelden in de gaten.

Reisverzekering

De laatste tip is om een reisverzekering af te sluiten. Zo voorkom je onnodige lasten wanneer er iets vervelends gebeurt op vakantie. Het zou zonde zijn als je met veel kosten zou komen te zitten wanneer je een reis stop moet zetten door een noodgeval. Ook wanneer je een langere tijd moet gaan doorbrengen in het buitenland door ziekte, komt een reisverzekering van pas. Kijk voordat je een verzekering afsluit goed naar de dekking in het land waar je op vakantie gaat. Het kost wat tijd, maar het is de moeite zeker waard.