Een dagje naar de dierentuin is op alle leeftijden heel erg leuk. Of je nou jong of oud bent, dat maakt in feite niet zoveel uit. Want een dierentuin verveeld nooit. Het heeft gewoon iets fascinerends dat je dieren kunt bekijken die je anders misschien nooit in het echt zou zien. En nu zie je ze ook nog eens in hun eigen leefomstandigheden, zoals ze in het wild ook leven. Althans, dat wordt natuurlijk zoveel mogelijk nagebootst. Maar een dagje dierentuin kost gauw flink wat geld. En als jij met je gezin naar de dierentuin wil ben je zo een aardig bedrag kwijt. Gelukkig kun je tegenwoordig online veel korting vinden.

Met flinke korting naar de dierentuin

Een  korting is altijd heel erg welkom. Want de entree voor de dierentuinen zijn steeds duurder geworden. En voor veel mensen wordt het steeds lastiger financieel om een dagje weg te gaan. Want alleen met een entreekaartje ben je er nog niet. Je moet ook nog ergens even een hapje en een drankje doen en doe dat eens keer vier en je bent bankroet aan het einde van de dag.

Gelukkig kun je online voor diverse dierentuinen online kortingen vinden. Dat is natuurlijk heel erg prettig want het geld wat je daar weer mee bespaard kun je ook anders besteden. Bijvoorbeeld door voor de kinderen een leuk aandenken aan het dierenpark te kopen.

Kinderen vinden dat vaak leuk en dan kunnen ze er nog eens vaker aan terug denken aan het dagje dierentuin. En vergeet niet, de reis ernaartoe kost ook geld. Dus alles wat je bespaard is mooi meegenomen.

Neem bijvoorbeeld Artis, dit is een dierentuin die graag bezocht word. Maar zonder korting is het voor veel gezinnen al niet meer te betalen.

Andere mogelijkheden om goedkoper de dierentuin te bezoeken

De meeste dierentuinen bieden ook de mogelijkheid om een jaarabonnement af te sluiten. Dit kan heel voordelig zijn maar dan is het wel belangrijk dat je op voorhand goed uitrekkend of je er wel voldoende gebruik van gaat maken. Het is namelijk heel erg zuur dat je een abonnement afsluit en dan vervolgens maar een paar keer er heen gaat.

Wat betreft is een korting site dan veel aantrekkelijker. Want daardoor hoef je ook niet telkens dezelfde dierentuin te bezoeken maar kun je ook eens andere dierentuinen bezoeken. En dat is voor de kinderen natuurlijk ook wel leuker want elke dierentuin heeft zijn/haar eigen unieke kenmerken.

Investering in educatie

Vooral voor kinderen is een bezoek aan de dierentuin niet alleen maar plezierig tijdverdrijf maar het is ook nog eens erg educatief. Kinderen leren op een interactieve wijze enorm veel van een bezoekje aan de dierentuin. Daarnaast wordt het voor kinderen ook meer tastbaar. Als ze de dieren eenmaal gezien hebben kunnen ze zich makkelijker verplaatsen in de informatie en lesstof die ze erbij krijgen.

En dan hebben ze de volgende dag op school ook nog eens iets leuks te vertellen aan de leraar of lerares. Op een prettige manier hebben ze zo weer wat geleerd over onze mooie planeet en welke bijzondere dieren hier rondlopen.