Een van de voordelen van jouw BMW laten wrappen is dat het onderhoudsvriendelijker kan zijn dan de originele lak. Hieronder volgen enkele tips om de wrap van je auto goed te onderhouden en ervoor te zorgen dat deze er lang goed uit blijft zien.

Regelmatig wassen

Het is belangrijk om de wrap van je auto regelmatig te wassen om vuil en stof te verwijderen. Gebruik een zachte spons of een microvezeldoek om de wrap schoon te maken. Vermijd het gebruik van schurende materialen of producten, omdat deze de wrap kunnen beschadigen.

Gebruik de juiste reinigingsproducten

Gebruik alleen reinigingsproducten die zijn goedgekeurd voor gebruik op wraps. Vermijd het gebruik van producten die alcohol, ammonia of petroleum bevatten, omdat deze de wrap kunnen beschadigen.

Bescherm tegen UV-straling

UV-straling kan de kleur van de wrap doen vervagen. Het is belangrijk om de auto uit de zon te parkeren wanneer mogelijk en om een wax of sealer te gebruiken die speciaal is ontworpen om de wrap te beschermen tegen UV-straling.

Vermijd extreme temperaturen

Hoge temperaturen kunnen de wrap beschadigen en ervoor zorgen dat deze loskomt. Vermijd het parkeren van de auto in direct zonlicht op hete dagen en vermijd het wassen van de auto in hete omstandigheden. Koude temperaturen kunnen er ook voor zorgen dat de wrap loskomt. Vermijd het parkeren van de auto in de buurt van koude, droge luchtstromen, zoals airconditioning.

Reparatie van beschadigingen

Als de wrap beschadigd raakt, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten repareren om verdere schade te voorkomen. Reparaties kunnen worden uitgevoerd door een professionele wrapper en kunnen variëren van het repareren van kleine scheuren tot het vervangen van grote delen van de wrap.