Hou jij wel van een feestje en ben jij diegene die dan ook vaak de feestjes organiseert? Dan kan je vast wel wat inspiratie gebruiken! Themafeesten zijn enorm populair. Zo heb je onder de rivieren carnaval wat jaarlijks groots gevierd wordt, maar ook feesten als het Duitse Oktoberfest wordt in Nederland steeds populairder. Ook feesten voor familie en vrienden worden steeds origineler. In plaats van met zijn alle in een kringetje zitten, pakken we steeds vaker uit. Heb jij nog inspiratie nodig voor een leuk themafeest? Lees dan snel verder!

Letterfeest

Wil je niet één vast thema hebben, maar wil je juist dat je gasten uitgedaagd worden om zelf creatief te zijn? Organiseer dan een letterfeest! Een letterfeest werkt heel simpel. Je kiest één letter uit het alfabet en elke bezoeker moet feestkleding bedenken waarvan het woord begint met de gekozen letter. Heb je bijvoorbeeld de letter ‘P’ dan kan je verkleed als piraat, Pokémon, professor, politieagent en noem maar op. Door een prijs te zetten op de origineelste outfit, zorg je ervoor dat mensen uitgedaagd worden om ze creatief mogelijk te zijn.

Hippie feest

Wat het ook goed doet als themafeest is het thema hippie. De hippieperiode was rond de jaren 60 en 70. Vooral bij ouderen die de hippietijd nog hebben meegemaakt, geeft dit mooie herinneringen aan vroeger. Hippies droegen vaak flower power outfits en andere felgekleurde kleding. Behalve kleding heb je voor dit thema ook nog hele leuke accessoires om de ruimte te versieren.

Animal party

Nog een aanrader voor een goed themafeest is een animal party. Iedere gast dient zich te verkleden als dier. Je zult zien dat mensen met de leukste creaties op je feest aankomen. Je kan dit themafeest nog iets concreter maken door bijvoorbeeld alleen boerderij- of dierentuin dieren te kiezen. Je zult zien dat het een gezellig themafeest wordt waarvan iedereen een hoop plezier beleeft.

Black and white party

Als laatste unieke feestthema willen wij de ‘black and white party’ bij je onder de aandacht brengen. Dit thema is heel simpel, je mag alleen in het zwart of wit komen. Waar de één het wellicht simpel houdt met een zwart overhemd of een witte jurk, zal je ook fanatiekelingen zien die ervoor kiezen om hun haar voor de helft zwart en de andere helft wit te maken. Ook met dit thema kan je het zo bont maken als je wilt.

Kortom, wil je een themafeest organiseren? Dat wordt een knaller met één van bovenstaande thema’s!