De eerste race van dit seizoen heeft alweer een tijdje geleden plaats gevonden. De teams hebben hun kaarten op tafel gelegd en de eerste krachtmetingen boden een inkijkje in wat ons in 2021 te wachten staat. Maar wanneer er iets gebeurt in de formule 1, geeft dat nog geen garantie voor de toekomst. Veel dingen kunnen namelijk nog veranderen. Vandaar dat we tijdens de tweede race van het seizoen in Imola antwoord hopen te krijgen op de volgende vragen. 

Hoe goed is Alpha Tauri nou echt?

Pierre Gasly reed in 2020 zijn beste seizoen ooit, dit was ook te lezen op GPToday.net. Van Red Bull teruggezet naar Alpha Tauri, had Pierre iets te bewijzen en dat deed hij ook. Met een overwinning in Monza liet hij zien een tweede kans bij een topteam zeker te verdienen. De sterke Honda-krachtbron in zijn Alpha Tauri kan de auto misschien wel naar de subtop brengen. Pierre Gasly verloor na de herstart in Bahrein zijn voorvleugel en reed daarna eigenlijk een verloren race, maar de negende plaats van teamgenoot Rookie Yuki Tsunoda is nog wel erg hoopgevend. 

Kan Alonso Alpine aan een podium helpen? 

Fernando Alonso is heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van Alpine, dit heeft het Franse team zelf ook toegegeven. Fernando Alonso heeft ook zeker geen gebrek aan vertrouwen in zichzelf. Wel gaf hij na de race in Bahrein toe dat er nog wat dingen zijn die verbeterd kunnen worden aan zijn race gedrag. Hij viel tijdens de race in Bahrein namelijk uit na remproblemen. Alonso was op dat moment bezig aan een goede race met zicht op een puntenfinish.

Hoe gaat Verstappen het doen?

In Bahrein was Max Verstappen de beste tijdens alle drie de vrije trainingen en de kwalificatie, maar toen het aankwam op de race liet hij zich verrassen door een strategisch sterke race van Lewis Hamilton. Die fout zal Red Bull aan de pitmuur niet nog een keer maken. Verstappen weet ook dat zijn team veel stappen gezet heeft de afgelopen tijd. Met deze stappen zou het dus zomaar mogelijk zijn om Mercedes te onttronen. Vorig jaar reed Verstappen een goede wedstrijd in Imola totdat een klapband een einde maakte aan de race. In geen van de drie races in Italië haalde hij de eindstreep. Verstappen leek wel vervloekt in Italië. Dit jaar hoopt hij natuurlijk wel te finishen en het liefst als eerste.