Duurzame meubels hebben niet snel last van slijtage en gaan daardoor vaak lekker lang mee. Dit is beter omdat er minder grondstoffen worden gebruikt en dit is beter voor de natuur. Duurzame meubels zijn vaak gemaakt van recyclebare materialen en op deze manier kan je er daarna ook nog wat mee! Fairtrade en vintage meubels in Tilburg zijn ook duurzaam. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van het kiezen voor duurzame meubels. Lees dus zeker even verder als je nieuwsgierig bent naar wat die voordelen dan zijn en je zult erachter komen! Heel veel leesplezier. 

Hoe kies je voor een duurzaam interieur? 

Voordat je de keuze maakt om meubels te vervangen voor nieuwe meubels, is het van belang om te kijken naar of je bepaalde meubels kunt pimpen in plaats van dat je ze meteen weg doet. Wanneer je er net een andere look aan geeft, kunnen de meubels soms weer jaren mee gaan en dat is natuurlijk een goede en duurzame uitkomst. Studio9Design doet dit ook bij veel meubels!

Is hout wel of niet duurzaam? 

Hout is van nature een heel duurzaam materiaal. Het is een materiaal wat lang meegaat en wat goed kan worden gerecycled en wat goed kan worden afgebroken. Maar als we deze grondstof onzorgvuldig gebruiken en te veel bomen kappen, is die duurzaamheid van hout ver weg. Elk jaar veroorzaakt ontbossing vijftien procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Gelukkig zijn er heel wat initiatieven in Nederland die hier op letten en wat aan doen. 

Metaal is een erg duurzaam materiaal 

Wanneer je hout vergelijkt met het materiaal metaal, kom je er al snel achter dat metaal een stuk minder duurzaam is. Bij de productie van metalen wordt ontzettend veel energie verbruikt en dat is natuurlijk echt zonde. Wel kan metaal makkelijk worden gemaakt als het kapot is en dat maakt het dan wel weer een klein stukje duurzamer.