Je ziet dat steeds meer mensen aan het fietsen zijn. Zeker in de zomer wanneer het lekker weer is, kan het erg druk zijn op de fietspaden. Een dagje fietsen is de perfecte activiteit, omdat je activiteit kunt afwisselen met ontspanning door bijvoorbeeld onderweg te lunchen of een terrasje te pakken. Als je een hele dag weg gaat met de fiets, is het wel handig om het een en ander mee te nemen. In dit artikel vertellen we je daar meer over. 

Reparatiesetje

Niets is zo vervelend als pech onderweg. Het kan zomaar gebeuren dat je band lek raakt doordat je over een steentje of een stuk glas rijdt. Het is dan belangrijk om een reparatiesetje en een pompje mee te nemen. Deze kun je aanschaffen bij de meeste fietsenwinkels, zo ook bij Carl Veeke Tweewielers. In zo’n reparatie set zit alles wat je nodig hebt om je band te plakken en weer door te kunnen fietsen. Zo verpest pech onderweg niet heel je dag op de fiets en kun je na het repareren en oppompen van de band weer gewoon verder fietsen. 

Drinken en eten

Als je een hele dag op de fiets zit, is het verstandig om genoeg eten en drinken mee te nemen voor onderweg. Ook als je onderweg stopt om ergens wat te gaan eten of drinken, is het aan te raden om nog wat extra’s mee te nemen. Je lichaam verbrandt veel energie met het fietsen en je zult ook veel vocht verliezen tijdens je fietstocht. Neem daarom sowieso altijd minimaal één bidon met water of sportdrank mee en neem wat fruit of een koek mee die je kunt opeten wanneer je honger krijgt tijdens de tocht. 

Navigatie

Als je een hele dag gaat fietsen, kun je best ver komen. De kans is groot dat je niet meer overal precies de weg weet. Daarom is het slim om van tevoren een route uit te stippelen en deze bijvoorbeeld uit te printen en mee te nemen. Ook kun je de route in je telefoon of fietscomputer zetten en dan kun je deze laten navigeren. Zo verdwaal je niet onderweg en kun je altijd precies zien waar je heen moet, ideaal!