Een gezonde geest in een gezond lichaam. Simpel toch. Voor de één komt het haast vanzelf, voor de meeste mensen is het iets waar zij bewust mee bezig moeten zijn en aan moeten denken. Maar hoe houd je jezelf dan fit? En moet je altijd naar een sportschool of kun je ook thuis trainen? Het antwoord: dat kan prima thuis. En je hebt er niet eens zoveel voor nodig.

Thuis sporten

Goed, tijd om aan de slag te gaan. Wat ga je doen? Bepaal eerst wat je thuis voor sportieve activiteiten wilt gaan doen. En wààr je het voor doet. Wil je je conditie op peil houden of verbeteren, wil je spierkracht trainen, een buikje wegwerken of ontspannen met yoga? Kortom, bepaal je doel.

Dan maak je een inventarisatie wat je aan hulpmiddelen en apparatuur wilt gaan gebruiken. Voor yoga of eenvoudige crunches of push-ups volstaat een fitnessmat. Wil je echter krachttrainingen gaan doen, dan zul je gewichten en stretch banden nodig hebben.

Klein materiaal voor fitness thuis

Ze zijn in elke sportschool te vinden, en mogen thuis ook zeker niet ontbreken, de dumbbells. Je kunt er eindeloos veel oefeningen mee doen en ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, van hexa dumbbells of professionele ronde dumbbells tot verstelbare dumbbells.

Een ander handig fitnessartikel is de power band. Zo simpel als ze er uitzien, zo volledig ondersteunen ze bij een volledige workout. Power bands zijn fitnesselastieken en behoren al jaren tot de meest verkochte fitnessartikelen.

Iets minder voor de hand liggend is wellicht een battlerope. Populair geworden als fitnessartikel voor vechtsporters. En vooral geschikt voor trainingen op kracht en uithoudingsvermogen.

Grotere fitnessapparaten voor thuis

Je conditie en uithoudingsvermogen verbeteren gaat het best op een hometrainer. Fietsen geeft je energie. En dan hoef je heus niet door weer en wind te fietsen. Op een hometrainer in je eigen huis werkt net zo goed. Je kunt het op elk moment van de dag gebruiken, het neemt relatief weinig ruimte in beslag en het kost weinig tijd.

Een loopband neemt wat meer plaats in beslag. Maar als ultieme calorieverbrander is het ideaal om je conditie te verbeteren en wat overbodige kilo’s kwijt te raken. Het maakt niet uit of je relaxed wilt wandelen, super fanatiek gaat hardlopen of iets er tussenin, het kan allemaal op een loopband.

En mocht je je hele lijf aan het werk willen zetten, dan kun je kiezen voor een

crosstrainer. Ideaal voor alle spieren en een fit lichaam.

Bron: Fitnesskoerier.nl