Veel mensen hebben gras in hun tuin liggen, maar wist je dat er veel verschillende grassoorten zijn? Gras is een algemeen begrip geworden voor honderden verschillende soorten. Graan is bijvoorbeeld ook een grassoort. Naast graan bestaan er nog enorm veel andere. Wanneer het gaat over gras, dan hebben we het over een mooi groen gazon. In deze gevallen zijn er een aantal soorten en deze bespreken we in dit artikel. 

Engels raaigras

Engels raaigras is één van de meest voorkomende grassoorten in Nederland. Dit type gras wordt gebruikt voor voetbalvelden, speelweiden en weilanden. Engels raaigras heeft als voordelen dat het snel groeit, daarnaast is het ook sterk en kan het goed tegen intensief gebruik, is de ervaring van tuinontwerpbureau Luijdenijk. Ook kan deze grassoort goed tegen droogte en warme temperaturen. Daardoor blijft het gras zelfs in een hete zomer mooi groen. 

Roodzwenkgras

Heb jij veel schaduw in jouw tuin? Dan kun je het beste kiezen voor roodzwenkgras, deze kan namelijk heel goed tegen schaduw. Roodzwenkgras wordt veel gebruikt in Nederland. Deze grassoort groeit namelijk op bijna iedere ondergrond; voedzaam, zand, klei en niet voedzaam. Een voordeel van dit gras is dat het wat minder snel groeit dan Engels raaigras. Hierdoor ben je minder tijd kwijt met het maaien van het gras. Dit gras is echter minder geschikt voor intensief gebruik. Kies daarom voor deze soort als er weinig zon komt op het gras en als je een mooi groen siergazon wilt. 

Gewoon struisgras

Gewoon struisgras is een grassoort die ook in het wild groeit. Je kunt deze grassoort zien in weilanden, bossen en bermen. Het is een soort die van vochtige plekken houdt. Gewoon struisgras is ook geschikt voor het gazon, want het is een grassoort die sterk is en zelfs doorgroeit wanneer het droog weer is. Gewoon struisgras heeft een dichte structuur, hierdoor is er weinig kans dat er kale plekken in het gazon komen. Ook gewoon struisgras is niet echt geschikt voor intensief gebruik. Dus wanneer je kinderen hebt die op het gras willen spelen, is deze soort niet de beste keuze voor jou.