Heb je net een nieuwe tuin aangelegd en ben je op zoek naar de leukste planten om te beplanten? Of heb je gewoon geen idee welke planten goed bij jouw tuin passen? In deze blog geven we je een aantal tips voor de leukste planten voor in jouw tuin.

Kies voor verschillende bloemkleuren

De eerste tip die we je kunnen geven, is om te kiezen voor planten met verschillende bloemkleuren. Kies bijvoorbeeld voor een aantal rode en paarse bloemen, maar ook voor een aantal witte en gele bloemen. Dit zorgt ervoor dat je tuin er niet alleen mooi uitziet, maar ook levendig en vrolijk aanvoelt.

Het belang van verschillende bloeiperiodes

Daarnaast is het ook belangrijk om te kiezen voor planten met verschillende bloeiperiodes. Zo zorg je ervoor dat er altijd wel iets in bloei staat in jouw tuin, waardoor het er elke dag anders uitziet. Kies daarom voor een aantal vroege bloeiers, bloemen die op een normale tijd bloeien en laatbloeiers.

De kracht van variatie

Het is ook aan te raden om verschillende soorten planten in jouw tuin te zetten. Kies bijvoorbeeld voor een aantal struiken, vaste planten én een paar jaarlijkse bloemen. Dit zorgt ervoor dat je tuin er niet alleen mooi uitziet, maar ook levendig en vrolijk aanvoelt.

Laat een expert je tuin bekijken en je advies geven

Mocht je nog twijfelen over welke planten je in jouw tuin wilt zetten, dan is het aan te raden om een expert in te schakelen. Laat bijvoorbeeld een tuinarchitect of hovenier je tuin bekijken en je advies geven over de leukste planten voor in jouw tuin. Dit is wel zo makkelijk én veilig, want zij weten precies welke planten goed bij elkaar passen en welke niet. Daarnaast kun je de beplanting door RR Tuin & Design of een ander bedrijf laten doen. Op deze manier weet je zeker dat je tuin optimaal is ingericht qua planten.

Al met al zijn er dus verschillende factoren waar je op kunt letten bij het uitzoeken van de leukste planten voor in jouw tuin. Denk bijvoorbeeld aan bloemkleur, bloeiperiode én variatie. Mocht je nog twijfelen, dan is het aan te raden om een expert in te schakelen. Op deze manier weet je zeker dat jouw tuin er mooi en verzorgd uitziet. Welke planten kies jij voor in jouw tuin?