Ga je een nieuwe bril kopen? En weet je nog niet zo goed waar je nou op moet letten als je in de winkel bent? Dan helpen wij jou verder met een paar dingen waar je op kan letten bij het kopen van een nieuwe bril. Zodat jij voorbereid op pad gaat en de perfecte bril scoort!

Waar heb je de bril voor nodig?

Als je op de bus staat te wachten en je kunt steeds maar niet zien welke bus eraan komt of als je altijd met erge hoofdpijn klaar bent met werken, is het misschien tijd voor een bril. Geef bij je opticien aan waar je precies last van hebt. Ook is het belangrijk om te vertellen wanneer je jouw bril wilt gaat dragen. Als je een extra bril wilt, om af te wisselen met je lenzen bijvoorbeeld zijn er weer andere dingen waar je rekening mee moet houden dan wanneer je alleen een bril draagt als je achter je computer zit. Wanneer je dit allemaal met jouw opticien bespreekt, kom je tot de perfecte bril voor jou uit. Met passend advies een bril kopen in Etten Leur kan bij B-optics.

De vorm van je gezicht

De vorm van je gezicht is iets waar je ook rekening mee moet houden als je een montuur gaat uitzoeken. Voor ieder gezicht is er namelijk een mooie bril te vinden. Bij mensen met een rond gezicht staat een hoekig montuur vaak mooi. Terwijl mensen met een hoekig gezicht weer beter voor een rond montuur kunnen gaan. Neem daarom iemand mee die jou goed kent. Zij kunnen je advies geven over welke bril jou mooi staat.

De Kleur

Met sommige kleuren straal je en sommige kleuren maken je juist heel bleek of grauw. Je wilt natuurlijk een bril die jou laat stralen en mooi staat bij je huid, haar en ogen. Bedenk van tevoren ook wat voor kleur kleding jij veel draagt, zodat jouw bril daar mooi bij past.

Een lekker zittende bril

Als het goed is, ga je jouw bril iedere dag dragen. Daarom wil je wel een bril die ook lekker zit. En niet dat je er hoofdpijn van krijgt, omdat hij knelt bij je oren of je neus. Test daarom altijd verschillende brillen, loop eventjes door de winkel en kijk welke goed voelt.