Iedereen denkt dat barbecueën simpel is maar uiteindelijk blijkt het nog best moeilijk te zijn. Je wilt natuurlijk optimaal kunnen genieten van je barbecue. Met enkele tips gaat het barbecueën veel beter en smaken de gerechten lekkerder. Zo kun je uiteindelijk optimaal genieten van je eten.

Gebruik de juiste accessoires

Het eten wat je wilt gaan bereiden op de barbecue moet natuurlijk worden opgepakt en omgedraaid. Dat gaat moeilijk met gewoon bestek en is onmogelijk om met je handen te pakken. Daarom is het belangrijk om de juiste accessoires voor de barbecue te gebruiken. Zoals een tang waarmee je alles van de barbecue kunt oppakken. Verder mogen handschoenen tegen de hitte ook niet ontbreken. Zo voorkom je dat je vonkjes tegen je blote handen aankrijgt. Wat dus brandwonden kan veroorzaken. 

Voorbereiden

Je wilt niet alles nog last minute gaan klaarmaken. Dat zorgt voor veel stress tijdens het barbecueën. Begin daarom op tijd met het marineren van het vlees. Zo krijgt de marinade tijd om in te trekken. Natuurlijk ga je niet alleen vlees eten bij de barbecue. Je kunt namelijk ook groenten erbij doen en vervolgens ook bereiden op de barbecue. Mocht je toch iets fris willen dan kun je voor een salade gaan. Dat alles moet daarom voorbereid worden. Bij het voorbereiden en bereiden is het belangrijk om een schort te dragen. Marinade kan namelijk vlekken geven. 

De barbecue

Nadat alles is voorbereid, mag het de barbecue op. Houd tijdens het barbecueën ook je schort aan. Vonkjes kunnen namelijk gaten in je kleding veroorzaken. De meest gemaakte fout is het openhouden van de deksel tijdens het bereiden van het vlees. Als je dat doet moet je het vlees vaker omdraaien. Houd de deksel dus gesloten, de temperatuur blijft dan constant en je vlees wordt goed gaar. Je krijgt zo meer rust tijdens het barbecueën. 

Nog meer genieten?

Natuurlijk kost het barbecueën veel tijd en moeite. Het is niet voor iedereen mogelijk om te gaan barbecueën. Gelukkig kun je bij all you can eat in Roosendaal wel barbecueën. Dat kan namelijk bij Amigos. De barbecue zit in de tafel en je hoeft alleen maar het vlees te pakken en je kunt gaan bereiden. Daarna kun je optimaal genieten van je maaltijd.