Sushi is een populair gerecht. Er zijn namelijk veel restaurants die een all you can eat formule aanbieden met onder andere sushi. Maar het is natuurlijk veel leuker om het zelf te maken. Het is naast een leuke bezigheid ook heel lekker om het daarna op te eten. Volg deze stappen voor de perfecte sushi. 

De juiste ingrediënten 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus voordat je gaat beginnen met de sushi moet je natuurlijk alle juiste ingrediënten in huis hebben. Een ding dat je zeker niet mag vergeten is het sushi matje. Anders kan je de sushi natuurlijk niet gaan rollen. Verder heb nog rijst, rijstazijn, zeewiervellen, sojasaus, wasabi en water nodig. Die dingen ga je gebruiken voor de buitenkant van de sushi. De vulling kan je verder zelf bepalen. Voorbeelden van dingen die je als vulling kunt gebruiken zijn komkommer, krabsticks, diverse vis en avocado’s. Je mag natuurlijk zelf weten wat je erin doet.

De rijst

Een van de belangrijkste ingrediënten is de rijst. Het heeft namelijk veel tijd nodig om te koken en vervolgens af te koelen. Als eerste ga je de rijst koken, dat duurt ongeveer 15 minuten. Als die 15 minuten over zijn dan laat je het een beetje afkoelen. Vervolgens meng je het met rijstazijn, suiker en zout. Vervolgens laat je de rijst nog verder afkoelen en kan je in de tussentijd de rest van de ingrediënten klaarzetten.

De sushi

Als de rijst aan het afkoelen is dan kan je de rest klaarzetten. Je moet zorgen dat alles gesneden is in kleine stukjes. Je kan natuurlijk geen grote stukken komkommer in de sushi doen. Uiteindelijk leg je de zeewier plat op het matje met de rijst erover heen. Dan kan je de gewenste ingrediënten erop leggen en rollen maar. Als ze eenmaal gerold zijn dan ga je ze snijden en op een schaal leggen. Je kan er eventueel nog sojasaus en wasabi bij doen. En smullen maar!

Een back-up plan

Natuurlijk heeft niet iedereen zin om een hele middag in de keuken te staan voor sushi. Of het maken ervan lukt gewoon niet. Gelukkig kan je bij genoeg restaurants in Nederland sushi eten. Bijvoorbeeld bij een Japans restaurant in Waalwijk genaamd Yutakana. Daar kan je onbeperkt genieten van sushi tot je vol zit.