In de zomer is het heerlijk om cocktails te drinken, op het terras, op het strand of aan het zwembad. Het kan allemaal. Niet alleen zijn cocktails heel erg lekker maar ook mocktails kunnen ook heel erg lekker zijn. Dit is een ander woord voor cocktails waar geen alcohol inzit. Hieronder vind je dan ook een aantal recepten voor cocktails waar geen alcohol in zit. Voor als je toch gezellig mee wilt doen maar je bent bijvoorbeeld de bob.

Virgin Colada

De Virgin colada is een heerlijke combinatie van kokos en ananas wat zorgt voor een tropisch smaakje. Je kunt deze mocktail gemakkelijk zelf maken.

De benodigdheden:

     400 gram ananasblokjes

     400 ml ananassap

     400 ml kokosmelk

     1 limoen geraspt

     50 gr ijsblokjes

     1 vanillestokje

Snijd de ananas van tevoren in blokjes om ze vervolgens in een zak in de vriezer te stoppen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om ananas uit blik te gebruiken maar verse ananas is vaak lekkerder. Bij het vanillestokje is het de bedoeling dat je het merg uit de binnenkant van het stokje schraapt om dit vervolgens samen met de bevroren ananas te mengen. Doe daarna de ananassap en de kokosmelk erbij en mix dit goed door elkaar. Wanneer je de limoenschil geraspt hebt kun je ijsblokjes fijn maken. Je kunt ervoor kiezen om het nog allemaal door elkaar te mixen en dan is je Virgin Colada klaar!

Mojito zonder alcohol

Een mojito is erg lekker omdat deze zo’n frisse smaak heeft en ook nog eens een typisch zomers drankje is. De combinatie van citroen met munt is sowieso erg lekker.

De benodigdheden:

     Spa rood

     Sprite of 7-up

     1 takje verse muntblaadjes

     25 gram rietsuiker

     1 theelepel vanillesuiker

     3 schijfjes limoen

     Crushed ice

Neem een heel groot glas en doe hier alvast de verse munt, de schijfjes limoen, het rietsuiker en de vanillesuiker in. Je kunt een stampertje gebruiken om het goed weg te duwen zodat je de smaak verspreid. Vul het glas vervolgens voor een groot deel met crushed ice en vul de rest op met spa rood en Sprite. Tenslotte kun je er nog een leuk rietje in steken je mojito is klaar!

Mango cocktail

Mango cocktails zijn heel erg lekker door hun zachte en zoete smaak. Je kunt hem dan ook gemakkelijk zelf maken voor op een warme zomerdag.

De benodigdheden:

     Crushed ice

     Mango

     Yoghurt drink naturel

     Vanillesuiker

     Limoen

Doe de mango samen met het ijs in een blender en mix het goed door elkaar. Voeg vervolgens yoghurt toe en een theelepel vanillesuiker. Tenslotte kun je er nog voor kiezen om een halve limoen boven de cocktail uit te knijpen en het nog even goed te mixen. And voilà!