Wat gaan we eten? Dat is een vraag die je jezelf misschien wel dagelijks afvraagt. Iedere dag moet er worden gegeten en zo moet er iedere dag een maaltijd op tafel komen. Je wil jezelf en je gezin natuurlijk zo goed mogelijk voeden en daarom is het een goed idee om gezonde gerechten te bereiden. Ben je nog op zoek naar een aantal gezonde recepten om de vraag wat gaan we eten te beantwoorden? Lees dan vooral verder in dit blog naar onze twee favoriete gerechten van dit moment.

Romige veganistische pasta 

Heb je ooit gedacht aan een pastasaus gemaakt van kokosmelk? Kokosmelk zorgt voor een romige structuur, zodat ook jouw veganistische pastasaus heerlijk romig wordt. Om dit recept te maken voor 4 personen heb je 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 blik kokosmelk, 1 el sojasaus, 1 liter bouillon, 1 tl paprikapoeder, een bakje champignons, 200 gram spinazie, 400 gram pasta en 8 zongedroogde tomaten nodig. Je snippert eerst de ui en de knoflook en laat deze met wat olie pruttelen in een ruime pan. Vervolgens snij je de rest van de groenten. Als de ui en knoflook ongeveer 5 minuten op het vuur staan voeg je alle ingrediënten behalve de spinazie in een keer toe. Als de pasta zacht is, voeg je de spinazie toe en is je gerecht klaar. Smullen maar!

Zoete aardappel- sinaasappel soep 

Een ander heerlijk gerecht is deze frisse, romige soep. Deze soep is lekker vullend en is samen met een sneetje brood een goede avondmaaltijd. Voor dit gerecht heb je nodig; 2 grote zoete aardappels, 1 ui, kokosolie, 1 el kokossnippers, 50 ml sinaasappelsap, een teentje gember en 1200 ml groente bouillon. Snij eerst de zoete aardappel en de ui in stukjes, leg deze stukjes op een bakplaat met een ruime hoeveelheid kokosolie en strooi hier de kokossnippers overheen. Laat de zoete aardappel zo’n 25 minuten bakken in de oven, tot het een zachte structuur heeft. Mix deze zachte zoete aardappel en de ui met de rest van de ingrediënten met behulp van een staafmixer en je soep is klaar!