Iedereen is er dol op, tussendoortjes. Maar wat is nou fijner dan tussendoortjes waar je je niet schuldig over hoeft te voelen nadat je ze genuttigd hebt. Je leest hieronder welke tussendoortjes je kunt eten, zelfs als je wilt afvallen.

Zoete tussendoortjes

Je zou het misschien niet denken maar popcorn kun je zonder schuldgevoel eten. Zelfgemaakte popcorn is altijd beter dan de popcorn die uit kant-en-klare zakjes komt. Wanneer je het zelf maakt kan je ook zelf bepalen hoeveel zout en suiker je eraan toe wilt voegen. Als je geen zin hebt om zelf popcorn te maken of je vindt de kant-en-klare popcorn veel lekkerder dan kun je het beste proberen onder de 25 gram popcorn te blijven. Hierdoor zorg je ervoor dat je niet meer dan 100 calorieën binnenkrijgt. Ook lange vingers zijn een snack die je gewoon mag nuttigen. Er zit wel wat suiker op maar ze bevatten niet zoveel calorieën, je mag er vier eten voordat je de grens bereikt. Heel goed nieuws is de volgende snack, pure chocolade. We houden natuurlijk allemaal ontzettend veel van chocolade en zo ongezond is het niet. Wel kun je het beste niet meer dan drie blokjes nemen. Tenslotte is er nog heel goed nieuws en vooral met de warme zomermaanden, waterijs. Waterijs is niet ongezond en je mag er zelfs twee voordat je de limiet bereikt hebt.

Zoute tussendoortjes

Een gekookt eitje met een beetje zout is goed voor je haar en nagels en is ook nog eens prima om te nuttigen als tussendoortje. Daarnaast zijn zoute stokjes een hele goede vervanger voor chips. Ook een soepje kan geen kwaad als tussendoortje. Je moet wel goed kijken naar het zoutgehalte in bepaalde soepen en geen te dikke soep nemen. Dit tussendoortje is ook lekker: garnalen. Vergeet de bitterballen maar bereid gewoon een paar garnalen als tussendoortje.

Fruit en groente als tussendoortje

Frambozen zijn niet alleen een heel lekker tussendoortje maar zijn ook nog eens heel gezond. Je kunt ze combineren met yoghurt voor een extra gevuld gevoel. Ook druiven mag je eten als tussendoortje. Je mag een trosje druiven en dan zit je alsnog onder de 100 calorieën. Avocado is ook een heel gezond tussendoortje en zit boordevol goede vetten en vitaminen maar heeft best een aantal calorieën in zich zitten dus het beste is om hier maar de helft van te nemen als tussendoortje. Komkommer en tomaat zijn ook groentes waarvan je redelijk wat van kan eten, er zitten immers weinig calorieën in.