De coronacrisis heeft ons land hard geraakt. Waar we enkele maanden geleden nog geen angst hadden voor dit virus, is dat sinds februari helemaal omgeslagen. Inmiddels leven we al bijna twee maanden in een intelligente lockdown en is het eind nog lang niet in zicht. Hoewel dit ook veel moois heeft gebracht (denk aan de aandacht voor kwetsbare mensen in ons land, de pluim die we aan de zorg en andere vitale beroepen gaven, het milieu wat zich langzaam herstelt) is dit ook een mokerslag geweest voor bepaalde sectoren in ons land. Vooral de horeca is flink geraakt. 

Daarom is het belangrijk om de lokale horeca juist in deze tijd te blijven steunen. Maar hoe pak je dat aan? En hoe ga je om met het gemis van dingen die vroeger vanzelfsprekend waren? Zoals gewoon lekker een terrasje pakken of uit eten gaan? 

Afhalen en bezorgen 

Toen de maatregels voor de horeca voor het eerst werden doorgevoerd, was er onduidelijkheid over de mogelijkheid van afhalen en/of bezorgen. Gelukkig kwam de overheid een dag later met een gunstige boodschap: afhalen en bezorgen mag. Mits hierbij rekening wordt gehouden met de veiligheidsmaatregelen. Zo is er enkel nog sprake van een contactloze bezorging. Een bestelling moet vooraf betaald worden en zal vervolgens op de stoep gezet worden. 

Afhalen en bezorgen mag dus. Maak hier dan ook gebruik van. Een snelle makkelijke maaltijd kopen is in deze tijd zó gewenst. Maak het jezelf gemakkelijk. Je bent immers toch de hele dag thuis aan het werk en misschien zelfs wel de kinderen onderwijs in huis aan het geven. Dan is het ook wel eens fijn om even niet te hoeven koken. Bovendien steun je zo de lokale horeca. Natuurlijk kunnen zij niet alleen leven van afhalen en bezorgen, maar het helpt wel om deze maanden iets makkelijker door te komen. 

Emotioneel erg zwaar 

Het is natuurlijk niet alleen voor de getroffen sectoren heel zwaar. De gehele maatschappij wordt geraakt door de maatregelen en de angst omtrent het virus. De één natuurlijk in meer mate dan de ander. Daarnaast hebben we het nog niet over het emotionele aspect gehad. Vooral mensen met psychische klachten hebben het momenteel erg zwaar. Ze missen de dagelijkse uitjes, het er even op uit gaan, lucht vinden in een drukke dag. Nu iedereen ‘opgesloten’ zit in huis, komt men elkaar enorm tegen. Dit heeft soms goede kanten, maar ook met regelmaat slechte. Daarom is het belangrijk om maar het beste van een vervelende situatie te maken. 

Kan jij niet naar een restaurant en genieten van wat vrije tijd? Dan haal je het restaurant toch gewoon naar jou? Wat eten we vanavond 2 personen? Kijk maar eens op de menukaart van een lokaal restaurant en laat de heerlijkste gerechten thuis bezorgen. Het leven vieren kan op elk moment en op elke plek. Ook gewoon in huis. 

Check de websites van je favoriete restaurants

Hoewel veel restaurants zich momenteel bij grote bezorgwebsites inschrijven, kan het wel even duren voordat deze verandering op de site zichtbaar is geworden. Online eten bestellen via Butlon.com is dan ook een prima optie om jouw favoriete restaurants, maar het kan ook zeker geen kwaad om de websites van je favoriete horeca gelegenheden te controleren. Vaak is het al eerder mogelijk om te bezorgen of af te halen. Steun de lokale horeca, zo komen we samen door deze moeilijke tijd en kunnen we (hopelijk) weer snel in het restaurant genieten.