Je wilt natuurlijk dat de kleertjes van je kind zo lang mogelijk mooi blijven, maar je wilt niet dat ze vies blijven wanneer je ze hebt gewassen. Gelukkig zijn daar een aantal trucjes voor, zo haal je het beste uit je kinderkleding van Hippe Ukkiez.

Wassen voor gebruik

Bij kinderkleding is het altijd goed om de kledingstukken even te wassen voor het gebruik. Zeker wat betreft babykleding, of wanneer je kind een gevoelig huidje heeft, is dat verstandig. Je voorkomt zo namelijk geïrriteerde huid geïrriteerd raakt.

Binnenstebuiten wassen

Was je kinderkleertjes altijd binnenstebuiten. Knopen en ritsen blijven zo niet vasthangen en ook prints blijven zo veel langer mooi. Ook de kleuren blijven vaak mooier wanneer je kleding binnenstebuiten wast. Als je kledingstukken hebt die gemaakt zijn van een fijne stof, kun je het beste een waszak gebruiken. Zo zorg je ervoor dat de stof het langste mooi blijft.

Sorteren

Houd verschillende soorten was gescheiden van elkaar. Het is bijvoorbeeld niet slim om de witte was bij de donkerbonte was te voegen en dat samen te wassen. De kans dat bepaalde kleuren afgeven en je witte was wat smoezelig maken is namelijk best groot. Door je was te scheiden behoud je de mooiste kleuren in je kleding.

Doe wat op het label staat

Kleding heeft niet voor niets een label waar een wasadvies op staat. Lees dat label en volg de instructies die daarop staan ook werkelijk op. Let hierbij op de temperatuur waarop het kledingstuk gewassen mag worden. Soms mag kleding ook alleen met de hand worden gewassen, of mag het niet in de droger of niet worden gestreken. Dit zijn allemaal eisen waar je rekening mee moet houden, zodat de kledingstukken van je kind zo mooi mogelijk blijven. 

Gebruik niet teveel wasmiddel

Als je teveel wasmiddel gebruikt, kan dat zorgen voor vale kleding. Daarbij kan een grote hoeveelheid wasmiddel in de kleding zorgen voor irritatie op de huid van je kind. Het is daarom slim om goed te doseren wanneer je je kinderkleertjes gaat wassen. Ook wasverzachter kun je het beste achterwege laten, of maar een klein beetje gebruiken.