Voor meer informatie ga naar De Bell Schilderwerken

Enamelverf

Dit type verf wordt gewoonlijk vervaardigd door zink of lood rechtstreeks aan vernis toe te voegen. Om een breed scala van kleuren te bereiken, worden pigmenten toegevoegd. Het is bewezen dat enamelverf harde en glanzende coatings vormt die gemakkelijk te reinigen zijn.

De belangrijkste beperking deze is de droogtijd.

Olieverf

Olieverf gebruikt gewoonlijk loodwit als basis en wordt meestal aangebracht in 3 lagen; primer, grondverf, en tenslotte afwerkingslaag. Met dit type verf kan een glanzende en matte afwerking worden bereikt. De geschilderde oppervlakken zijn zeer gemakkelijk te reinigen en worden ook gekenmerkt door het gemak van de toepassing.

Emulsieverf

Emulsieverf maakt gebruik van polystyreen en polyvinylacetaat als bindmiddel. Bovendien kan deze verf zowel op olie- als op waterbasis zijn en worden er vaak pigmenten voor gebruikt om alle gewenste kleuren te verkrijgen.

Cementverf

Dit type verf is niet op water- of oliebasis, maar meestal verkrijgbaar in poedervorm, gemengd met water om de verfconsistentie te bereiken. Het basismateriaal is cement en het kan ook pigmenten bevatten. Cementverf wordt vaak gebruikt in zowel ruwe externe en interne oppervlakken. Het moet in twee lagen worden aangebracht om problemen met vochtigheid te voorkomen.

Bitumineuze verf

Dit specifieke type verf is meestal gemaakt van teer, met de karakteristieke zwarte kleur. Het is ook waterdicht. Het is echter niet geschikt voor toepassingen waarbij het volledig wordt blootgesteld aan de zon. Bitumineuze verf wordt meestal gebruikt voor betonnen funderingen, ijzerwerken onder water, ijzeren pijpen en houten oppervlakken. Voor metalen toepassingen helpt het roestbestendigheid te bieden.

Anti-corrosie verf

Deze verf wordt vaak gekenmerkt door zijn eigen chemische weerstand zoals blijkt uit de naam. Lijnolie, fijn zand en zinkchroom zijn waar het van gemaakt is. Deze verf heeft een normale zwarte kleur en wordt vaak toegepast voor pijpen of andere metalen oppervlakken. De coatings vormen een barrière om het belangrijkste contact tussen corrosieve materialen en chemische verbindingen te stoppen.

Celluloseverf

De hechting van deze verf kan worden verbeterd door toevoeging van ricinusolie en de oppervlakken kunnen gemakkelijk worden gereinigd. Zodra de verf is opgedroogd, kan ze ook worden gewassen. Dit soort verf wordt gewoonlijk gekenmerkt door de hardheid en de gladde afwerking, terwijl het weerstand biedt tegen water, zuren en rook.