Het is erg belangrijk dat er een goede beveiliging is op de werkvloer. Door een goede veiligheid kan je bepaalde ongevallen voorkomen en kan iedereen met een gerust hart werken. Er zijn allerlei verschillende manieren waarop je het kantoor een veiligere werkplek kan maken. We gaan je er in dit artikel meer over vertellen dus lees zeker verder!

Camerabeveiliging

Ten eerste is het installeren van camerabeveiliging aan te raden voor een betere veiligheid. Kantoorbeveiliging door SERIS is zeker aan te raden als je bijvoorbeeld goede camerabewaking wilt. Een goed camerabeveiligingssysteem installeren op het kantoor garandeert een veilige werkplek en voorkomt dat er ongemerkt iemand binnen kan dringen. Ook heb je meer zicht op wat er precies allemaal gebeurt. Met camerabeveiliging kan je ook achteraf nog de dader achterhalen of erachter komen wie heeft geprobeerd iets mee te nemen. Camerabeveiliging werkt dus preventief tegen inbraak doordat inbrekers vaak de weg zoeken van de minste weerstand. Ze zoeken bijvoorbeeld bij kantoorpanden naar locaties die slecht zijn beveiligd. Met name op een bedrijventerrein is de beveiliging vaak zwak. Bovendien is er geen sociale controle buiten de kantooruren om. Dat betekent dat inbrekers er relatief makkelijk hun kans kunnen grijpen. Iets waar camerabeveiliging wat tegen kan doen. Het heeft een sterke preventieve werking, door duidelijk te laten zien dat het inbrekers niet zal lukken om er ongemerkt mee weg te komen. Ook kan camerabeveiliging helpen met het vaststellen van beelden van een eventuele diefstal.

Cyber security

Cybersecurity is het beschermen van computers, servers, mobiele apparaten, elektronische systemen, netwerken en gegevens tegen schadelijke aanvallen. Cybersecurity staat ook wel bekend als IT-beveiliging of de beveiliging van elektronische gegevens. Het begrip is van toepassing op verschillende contexten, van zakelijke omgevingen tot mobiel computergebruik, en kan worden onderverdeeld in een aantal algemene categorieën: netwerkbeveiliging, applicatiebeveiliging, informatiebeveiliging, operationele beveiliging, training van eindgebruikers, noodherstel en continuïteit van het werk. Het is erg belangrijk dat je een goede cybersecurity hebt om belangrijke digitale gegevens te beschermen op het kantoor.

Mobiele surveillance

Wil je buiten de werktijden jouw terrein en pand beschermen? Dan is mobiele surveillance een geweldige mogelijkheid. Mobiele surveillance voorkomt een inbraak of onbevoegde op jouw terrein. Ze voorkomen dus ook eventuele schade en kosten die inbrekers of onbevoegden zouden kunnen veroorzaken. Ook wordt openen en sluiten door mobiele surveillance gedaan. Als er alarm afgaat komt er gelijk een beveiliger.