Bij aankoop van tuinmeubels denk je vaak niet meteen aan dat ze ook onderhouden moeten worden. Toch is het echt belangrijk om de tuinmeubels van Tuintrend Waalwijk goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken om ze lang mooi te houden. Gelukkig is het onderhouden van meubels niet mega lastig. Wij laten je in dit artikel zien hoe je het onderhoud het beste aan kunt pakken. 

Het onderhouden van textileen tuinmeubels

Textileen is een doek van polyester draden met een coating er overheen. Het materiaal is weerbestendig en duurzaam. Hierdoor kan het goed tegen regen, zon en wind. Zelfs bij extreme temperaturen kan textileen weerstand bieden. Wel kan dit materiaal er na een tijdje vies uit gaan zien. Deze viezigheid is makkelijk weg te halen met een sopje en een zachte spons. Voor grote en heftige vlekken heb je andere middelen nodig. Bij Tuintrend geven ze advies over hoe je deze ernstige vlekken toch nog uit je tuinmeubels kunt halen. 

Het onderhouden van roestvrij stalen tuinmeubels

Hoewel roestvrij stalen meubels niet kunnen roesten, kunnen er toch kleine roestpuntjes ontstaan door oxidatie van buitenaf. Door de meubels regelmatig te onderhouden, kun je dit voorkomen. Gelukkig kun je ook deze roestpuntjes gemakkelijk verwijderen. Gebruik hiervoor als onderhoudsmiddel een speciale cleaner waarmee de kleur van jouw meubels bewaard blijft. 

Meubels van natuursteen

Wanneer je meubels van natuursteen hebt, zijn deze gemakkelijk schoon te maken met lauw water en een doek. De grotere vlekken zijn te verwijderen met een speciaal onderhoudsmiddel voor natuursteen. Je kan de meubels in de winter gewoon buiten laten staan. Je hoeft ze dus niet af te dekken of binnen te zetten en dit bespaard weer heel wat moeite.