Iedereen weet dat een schone en opgeruimde slaapkamer bevorderlijk is voor je nachtrust. Dus stofzuigen we de vloer rondom het bed regelmatig en wassen we het bed elke week. Van de woorden luchten en ventileren hebben we ook gehoord en de meeste mensen doen hun best om te zorgen voor een goed slaapklimaat. Maar weet jij ook hoe vaak je je kussen moet wassen? En hoe je je matras het beste beschermt tegen bacteriën en vocht? Lees dit artikel en je komt erachter hoe je jouw kamer goed schoon kunt houden. 

Schoonmaken

Elke week de slaapkamer een goede poetsbeurt geven, is zeker geen overbodige luxe. Avital Schoonmaak kan jou hierbij helpen op het moment dat jij zelf niet altijd tijd hebt om heel de slaapkamer schoon te maken. Met schoonmaken bedoelen we namelijk niet snel met de stofzuiger door de kamer gaan, we hebben het hier over het echte schoonmaakwerk. Denk aan goed dweilen, stoffen en stofzuigen… ook dat wat je niet perse op het oog ziet, kan namelijk vies zijn. 

Elke dag het bed luchten

Je bed in de ochtend netjes opmaken doen veel mensen. Zo ziet je kamer er meteen lekker opgeruimd uit en start de dag net wat beter! Vanuit hygiënisch oogpunt is het meteen opmaken van je bed niet het allerbeste idee. Degenen die hun bed ‘s morgens even terugslaan zodat het matras, hoeslaken en de kussen kunnen luchten, zijn een stuk beter bezig. In de nacht wordt het bed namelijk warm en vochtig, door je bed daarna goed te laten luchten, blijft het fris en krijgen de bacteriën geen kans zich in het bed te nestelen. 

Ventileren

Wanneer je jouw bed aan het luchten bent, is het nog een beter idee om ook meteen het raam open te zetten. Laat alles maar lekker een paar uur doorwaaien. Een beetje tocht is alleen maar goed voor de hygiëne op de kamer. Een vochtige en slecht geventileerde slaapkamer kan de oorzaak zijn van veel gezondheidsklachten. Aan te raden is niet alleen ‘s morgens te ventileren, maar juist ook ’s nachts. Slapen met het raam op een kier is gezonder voor je dan met het raam dicht. En laat de verwarming vooral uit. Zo zweet je minder en blijven je bed en jijzelf lekker fris.