Wil je een veranda in de tuin, maar twijfel je nog tussen een open veranda of één met glas? Wij nemen al je twijfels weg, want in dit artikel laten we je weten van welke voordelen je geniet als je kiest voor een veranda met glazen wanden.

Lekker warm

Door een veranda te plaatsen met glazen wanden, heb je het in alle seizoenen lekker warm. Verandaglas kopen betekent dat je jouw veranda voorziet van goede isolatie, al helemaal wanneer je kiest voor ramen van HR++ of HR+++. Het is dan wel belangrijk dat de glazen wanden naadloos aansluiten op de rails en dat de rails weer deskundig aangelegd wordt op de overige onderdelen van de veranda. Dit voorkomt tocht en vochtproblemen; zo geniet je optimaal van je veranda met glas!

Je huis vergroten

Een ander voordeel van een veranda met glazen wanden, is dat je jouw huis kunt vergroten zonder een aan- of uitbouw te plaatsen. Zo wordt een veranda vaak ingezet als extra ruimte in een woonkamer of keuken; daarom noemen veel mensen het ook wel leef- of keukenveranda. Je kunt de veranda inzetten als eetkamer of als extra ruimte om lekker met een goed boek te ontspannen bij een sfeerhaard. Met andere woorden: een veranda met glas kun je naar eigen wens samenstellen en gebruiken zoals jij dat wilt; hoe mooi is dat!?

Altijd het buiten-gevoel

Door een veranda met glazen wanden te plaatsen, heb je altijd zicht op jouw tuin zonder last te hebben van slecht weer of wind. Bij zon zet je de glazen wanden open en laat je de frisse lucht binnen; zo kun je ook gemakkelijk van binnen naar buiten lopen. Wanneer het regent of koud is, houdt je de glazen wanden lekker dicht en geniet je alsnog van de planten en bloemen in de tuin. Je veranda moet je wel goed onderhouden; vergeet zeker niet om de ramen zo af en toe eens te zemen!