Naast beukenhagen heeft Beukplanten nog een haag soort te koop. Namelijk de taxushaag. Dit is een traaggroeiende naaldboom haag. De taxushaag zit in de coniferen soort familie. Van de taxus zijn er ook diverse soorten. Het aanbod bij Beukplanten bestaat uit de baccata (de meest voorkomende) en de fastigiata.

Verschil

Het enige verschil tussen de baccata en fastigiata is dat de fastigiata niet geschikt is om een haag van de maken. Deze soort is voornamelijk geschikt om apart in de tuin te staan door zijn compacte zuilvorm. De baccata is de ideale taxussoort om een mooie haag van te maken.

Aanbod

De baccata is in 4 verschillende maten beschikbaar. Van 20-30 cm tot 50-80 cm. De fastigiata is alleen in 50/80 cm beschikbaar. Ook hier is de tip als je een volle haag wil hebben jongere planten te halen. Ook deze kunnen dichter bij elkaar staan dan de oudere planten door de grote van de wortels.

Onderhoud

De taxushaag heeft net als de beukenhaag weinig onderhoud nodig. Het beste is wel om de taxus tweemaal per jaar te snoeien. En dan in de perioden van mei tot eind juni en augustus tot en met september. Het liefste moet dit tijdens zogeheten ‘somber weer’. Als je de taxus snoeit tijdens een brandende zon kunnen de nieuwe blaadjes verbranden. Zorg er ook voor dat de plant genoeg water heeft. Vooral tijdens droge periodes. Ook wordt aangeraden om toch extra water te geven na een regenbui, maar geef de plant niet te veel water. Hierdoor kan wortelrot ontstaan en kan de plant dood gaan.

Let op! De taxus is een giftige plant, voornamelijk de zaadjes hiervan. Zorg er dus voor dat je tijdens het snoeien handschoenen draagt en dat je al het snoeiafval goed opruimt.

Hagen-planten.nl