Het is heerlijk om op warme dagen van de zon te kunnen genieten in je tuinstoel. Als de dagen echter wat kouder en natter worden wil je deze tuinstoel misschien wel graag ergens opslaan. Maar ja, waar ga je dat doen?

Het antwoord op de vraag hierboven is, aan de kop van dit artikel te zien, waarschijnlijk vrij duidelijk. In de schuur. Dat je je stoel hierin kunt opbergen is natuurlijk één van de voordelen van een schuur in de tuin, maar er zijn er veel meer. In onderstaand artikel kun je er een aantal lezen.

Extra opslag

We hebben het al even over extra opslag gehad, in een schuur kun je namelijk alle spullen opslaan die je nodig hebt in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan de grasmaaier, plantenpotten die je het afgelopen jaar niet nodig hebt gehad, potgrond, de tuinset, enzovoorts. Met een schuurtje in de tuin hoef je deze spullen nooit meer binnenshuis te bewaren en heb je daar weer plek voor andere spullen. Het laten zetten van een schuurtje hoeft ook helemaal niet zo moeilijk en duur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een prefab schuur laten bouwen. Deze schuurtjes zijn eigenlijk al kant en klaar, hebben standaard afmetingen en worden in elkaar gezet als een soort groot IKEA-pakket. De schuurtjes zijn helemaal niet zo duur en je krijgt er toch een handige opslag voor terug.

Voor de tuinier fans

In je schuurtje kun je gemakkelijk een plekje maken om goed te kunnen tuinieren. Zet hier een tafeltje met een goede lamp erbij en je kunt hier perfect je planten potten en zaaien. Als je ook een paar kastjes in je schuurtje hebt staan is dit ook de perfecte plek voor het opslaan van zaadjes en dergelijke. Je kunt naast je schuur een klein kasje bouwen of een moestuintje planten. Zo ben je helemaal klaar voor alle tuiniers uitdagingen.

Samen met dieren

Heb, of wil je dieren? Dan is een schuurtje een super handige plek daarvoor. Je kunt er bijvoorbeeld een kippenhok tegenaan maken en een deel van het schuurtje inrichten als binnenverblijf voor de kippen. Zo kun je ze buiten in een ren laten lopen en kunnen ze, als het vriest of hard regent, zelf naar binnen als ze willen. Van een schuurtje kun je ook gemakkelijk een varkensstal of een schuilstalletje maken voor een ezel. Als je echter echt een varken of ezel wilt nemen is het misschien handig om daar gewoon een groot stuk land voor te regelen en daar een stal bij te zetten. Dat is ook iets prettiger voor je gazon.