Als uw bedrijf nog nooit een incassobureau heeft gebruikt, weet u misschien niet zeker wanneer het juiste moment is om een incassobureau in te schakelen. Hoe erg moet het zijn om zaken te laten escaleren en incasso’s te sturen? Over het algemeen helemaal niet erg. Bovendien verdient u het om altijd op tijd betaald te worden, dus het zou nooit zo erg hoeven te worden. Hier zijn vier tekenen dat het tijd is om een ​​bestand naar een incassobureau nabij Best te sturen:

1. U bent bang om de telefoon op te nemen

Als achterstallige vorderingen uw cashflow beïnvloeden in de mate dat uw eigen rekeningen achterstallig zijn, heeft u te lang gewacht. Breng uw relaties met leveranciers niet in gevaar vanwege problemen met betalingen. Het is tijd om hulp te zoeken.

2. Het innen van rekeningen vervangt taken die u geld opleveren

U bent in het bedrijfsleven gestapt omdat u bepaalde vaardigheden en interesses hebt. Als het innen van schulden niet tot uw vaardigheden behoort, verspilt u tijd die u beter kunt besteden aan het verdienen van nieuw geld. Negeer de waarde van uw eigen tijd nooit. Een goed incassobureau zet professionals in en bespaart u geld, omdat u ondertussen dingen kunt doen die geld opleveren.

3. Uw administratief personeel is gefrustreerd over vorderingen

Beheerders en de meeste boekhouders zijn niet per se goed in het innen van schulden. Professionele incassobureaus zijn hierin gespecialiseerd en hebben een individuele licentie om de wetten rond incasso te volgen. Het is nooit de moeite waard om het moreel te schaden of het verlies van goede bestuurders te riskeren door hen te belasten met werk waarvoor ze ongekwalificeerd zijn en dat hen ongelukkig maakt.

4. U maakt zich zorgen dat u helemaal niet wordt betaald

Als u ’s nachts wakker ligt vanwege zorgen over een achterstallige schuld die afgeschreven wordt, dan is het tijd om uw incassobureau in te schakelen. Vertrouw op uw gevoel: de kans is groot dat u niet de enige schuldeiser bent die risico loopt en dat de debiteur bijna geen geld en tijd meer heeft. Voorkomen is beter dan genezen.