In de zomer zoeken veel mensen verkoeling en dus kiezen sommigen ervoor om een airconditioner in huis te nemen. Met een airconditioner van Climatic kun je gemakkelijk zelf de temperatuur in het huis regelen en heb je het niet meer warm in huis. Toch kleven er naast de voordelen ook nadelen aan een airconditioner. In dit artikel worden beiden kanten belicht. 

De voordelen van de installatie van een airco

Er zijn veel voordelen verbonden aan de installatie van een airco. Verkoeling in ruimtes als het kantoor, de woonkamer of het bedrijf, is altijd mooi meegenomen. Verkoeling is dan ook het belangrijkste voordeel van een airco. De leefkwaliteit wordt met een airco een stukje beter. Ook hoef je in de zomer de deuren niet open te zetten, waardoor er voorkomen wordt dat er ongewenste beestjes naar binnen vliegen. Voor je werkplek zorgt een airco voor meer productiviteit. Wanneer een airco aanwezig is, kiezen medewerkers er vaker voor om te komen werken wanneer het 30 graden is.

Een airco zorgt er ook voor dat lucht wordt ontvochtigd. Vochtige lucht zorgt namelijk voor een vervelend gevoel, omdat zweet niet kan verdampen. Je lichaam kan dus niet afkoelen zoals het hoort. Droge lucht samen met enkele graden minder, zorgen voor een aangenamer gevoel. Het meeste voordeel haal je uit een airco, wanneer deze ook als verwarming wordt gebruikt. In de winter zit je dan ook lekker warm thuis en kun je op deze manier kosten besparen. Een warmtepomp is namelijk goedkoper dan een warmte installatie. 

De nadelen van een airconditioning 

Natuurlijk kleven er ook nadelen aan een airco. Zo verbruikt een airco veel energie en kunnen de kosten erg oplopen, wanneer die energie niet vanuit je eigen zonnepanelen of warmtepomp komt. Met een energiezuinige airco kun je dit gemakkelijk verhelpen. Ook brengt de airco lawaai met zich mee. Een vaste airco werkt vaak vrij stil, maar sommige mensen kunnen toch nog geluidsoverlast ervaren. Daarnaast vinden sommige mensen een airco niet mooi in een ruimte. Zo kan wand- en vloer airconditioning een ruimte verstoren. Om dit te voorkomen kun je het beste een cassette inbouwen in de muur of het plafond. 

Een airco vergt ook onderhoud. Een bedrijf als Climatic kan de onderhoud voorzien. Denk hierbij aan koelvloeistof controleren, leidingen nakijken en filters vervangen.