Wist je dat als je graag een rechter gebit wenst je niet altijd veroordeeld bent tot het dragen van een metalen beugel? Het zal veel mensen als muziek in de oren klinken. Zeker volwassenen willen graag een rechter gebit, maar willen liever geen metalen beugel dragen vanwege de zichtbaarheid. Een clear aligner kan dan ook voor jou de perfecte oplossing zijn. Het grote voordeel van een clear aligner is dat het minstens zo effectief is als het dragen van een beugel, maar dat je de aligner niet ziet. Een clear aligner doet dus onzichtbaar zijn goede werk.

Zie het maar als een soort van gebitsbeschermer

Je kunt een clear aligner wel beschouwen als een soort van gebitsbeschermer. Het is onzichtbaar en eenvoudig om het gebit aan te brengen. Met een clear aligner wordt een gelijkmatige en constante druk op het gebit uitgeoefend. Door die druk wordt het gebit automatisch in een rechte positie geschoven en creëer je hetzelfde effect als wanneer je langdurig een metalen beugel draagt. Het gebruiken van een clear aligner heeft veel meer voordelen, voordelen die we graag met jou bespreken.

Gewoon breeduit lachen met een clear aligner!

Zoals gezegd is het feit dat een aligner onzichtbaar is een van de grootste voordelen. Je kunt het dragen zonder dat iemand het waar kan nemen. Mensen ervaren op die manier meer zelfvertrouwen dan wanneer ze een beugel dragen. Mensen durven met een clear aligner gewoon breeduit te glimlachen! Iets anders; een aligner draagt veel comfortabeler dan een beugel. Je hebt niets van doen met metalen slotjes en draden, die dus niet kunnen irriteren in de mond of de wangen. Je kunt als je een clear aligner gebruikt bovendien gewoon alles eten, dit in tegenstelling tot wanneer je een beugel hebt. Ga je eten, dan haal je de aligner gewoon even uit de mond. Heb je gegeten? Spoel je mond met koud water en doe je de aligner weer in.

Een beugel moet je soms wel twee jaar dragen

Het is een feit dat clear aligners snel en buitengewoon effectief werken. Sneller in elk geval dan wanneer je kiest voor een beugel. Een beugel moet je soms wel twee jaar dragen voor het gewenste resultaat. Met een aligner heb je veel sneller resultaat. Dit is uiteraard wel afhankelijk van hoe lang je per dag gebruik maakt van de clear aligner. Hoe langer je deze aligner draagt, hoe sneller het effect zal sorteren.

Geen schadelijke bestanddelen

Nog een reden om voor een clear aligner te kiezen is het feit dat het geen schadelijke bestanddelen bevat. Bij normale plastics is dat wel het geval. Wat zeker ook het geval is, is dat je met het gebruik van een clear aligner te maken krijgt met een veel betere mondhygiëne. Je kunt het gebit simpelweg veel makkelijker schoonhouden, zeer afgezet tegen een metalen beugel. Heb je een beugel, dan blijven niet zelden etensresten achter en ontstaat tandplak op de plaatsen waar de slotjes zijn vastgemaakt. Met een aligner is dat allemaal niet aan de orde.