U heeft het altijd al gewild in de zomer heerlijk badderen in je eigen zwembad van Waterwellness. Op het moment dat deze droom gaat uitkomen moeten er een aantal dingen geregeld worden. Het is namelijk niet zomaar een klusje een zwembad in de tuin.

Wat voor keuzes moet ik gaan maken?

Op het moment dat je een zwembad in de tuin wilt nemen gaan er een hoop keuzes gemaakt moeten worden. Ieder aspect dat wij aangeven in dit artikel heeft invloed op de keuzes. Nadat deze keuzes gemaakt zijn kan de hoofdvraag beantwoorden: wat voor zwembad wilt u in de tuin plaatsen?

Waar wordt het zwembad geplaatst?

Allereerst zal je moeten kijken naar waar je het zwembad wilt gaan plaatsen. De plek is namelijk van belang bij het leidingwerk. Op het moment dat je deze keuze gaat maken kijk je niet alleen naar het plaatje boven de grond, maar dus ook naar onder de grond. De locatie moet namelijk vrij zijn van wortels, riolering etc.

In wat voor omgeving wordt het zwembad geplaatst?

Naast de ondergrond en bovengrond zal ook de omgeving invloed hebben op de keuze. Dit komt doordat er een hoop vervuilende elementen voor het zwembad kunnen zijn in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan bladeren en etc. Keuzes die hierdoor gemaakt kunnen worden zijn o.a. de toevoeging van een afdekscherm.

Wat voor vorm en wat formaat?

Qua vorm van het zwembad kun je verschillende opties kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een rond zwembad of een rechthoek, maar ook aan of je een ondiep en diep gedeelte wilt. Daarbij zal het formaat voornamelijk verschillen door hoeveel plaats er voor het zwembad is.

Hoe vaak ga ik het zwembad gebruiken?

Sommige mensen gebruiken hun zwembad alleen in de zomer en de andere gebruiken hem het hele jaar door. Dit kan invloed hebben op het aanschaffen van eventuele verwarming die de kosten flink op dringen.

Wat heb ik nodig qua onderhoud?

Voordat je een zwembad aanschaft al denken aan onderhoud? Dit zal zeker gedaan moet worden. Namelijk iedere keer voordat je het water ingaat zal je de kwaliteit van het water moeten checken. Naast dat je wat handmatige onderhoud zal gaan moeten doen is er ook automatische onderhoud mogelijk, een voorbeeld hiervan is een schoonmaakrobot die over de bodem van het zwembad gaat om het zwembad schoon te houden.