Gelnagels worden meestal de meest natuurlijke vorm van kunstnagels genoemd. Dit is eigenlijk ook wel het geval en de meeste mensen vinden daarom gelnagels ook fijner dan acrylnagels. We gaan je alles vertellen over gelnagels en waarom je ze wel of niet zou moeten nemen. 

Wat zijn gelnagels precies?

Gelnagels zijn de meest natuurlijke vorm van kunstnagels. ze worden gebruikt om je eigen nagel te versterken en zo dus een mooiere nagel te krijgen. Gelnagels zijn gemaakt van een kant en klaar stofje die op je nagel wordt gelakt. Daarna wordt het uitgehard door een UV lamp en zit de nagel dus goed vast op je eigen nagel. 

Gel is super makkelijk aan te brengen en is er daarom ook in verschillende kleuren en glitters. Tinkerbellsbox kan je voorzien van alle soorten nagellak en handige tools om ze aan te brengen. Ideaal dus! 

Hoe worden gelnagels aangebracht?

Gelnagels worden eigenlijk bijna hetzelfde aangebracht als acrylnagels. Het begint met het desinfecteren van de handen, nagelriem wordt lichtjes teruggeduwd en de natuurlijke nagel wordt in model gevijld. Als je graag verlenging wilde aan je nagels is dit het moment waarop die verlenging wordt geplaatst. Vervolgens ga je kiezen wat je wilt. Een french manicure, een roe nagelbed, een wit randje of voor natuurlijke nagels. 

Als de keuze eenmaal is gemaakt worden de nagels aangebracht in dunne laagjes over je eigen nagel heen. Daarna worden de nagels onder een UV lamp gehouden en drogen ze op. Zo worden ze hard en blijven ze lang zitten! 

De voordelen en nadelen van gelnagels

De voordelen: 

  • Gelnagels zijn zacht, buigzaam en flexibel. In tegenstelling tot acrylnagels is dit stukken beter omdat ze dan minder snel afbreken. 
  • Gelnagels hebben een glanzende look wat zorgt voor een beter natuurlijke look dan acrylnagels
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische mixjes of iets dergelijks
  • Houd lang glans en zal niet zo snel vervagen als normale nagellak

De nadelen:

  • Gelnagels gaan niet zo lang mee als acrylnagels
  • Gelnagels zijn duurder dan acrylnagels
  • Je hebt UV licht nodig om de nagels uit te harden
  • Als ze niet goed worden aangebracht is de kan sop infecties groter.