Iedereen heeft er een hekel aan, die stomme puistjes! Of je nu nog steeds in je late pubertijd hangt of al volwassen bent en last hebt van een onzuivere huid, het blijft heel erg vervelend. Vaak kan een bezoekje aan de schoonheidsspecialist een goed idee zijn maar je kunt zelf ook aan de slag met de hieronder staande huisgemaakte maskertjes.

Appel cider azijn

Het is belangrijk om eerst je gezicht goed te wassen met water. Meng vervolgens ¼ azijn met ¾ water. Doop een wattenstaafje in het mengsel en breng dit aan op je puistjes. Dit zorgt ervoor dat je puistje vervolgens uitdroogt. Je kunt ervoor kiezen om het meerdere keren per dag aan te brengen voor een beter resultaat. Wel is het heel belangrijk dat je het na tien minuten goed afspoelt.

Honing kaneel

Ondanks dat honing heel erg plakt en kaneel spijzig is lijkt het dus niet heel erg aantrekkelijk om op je gezicht te smeren maar ze maken samen een hele goede combi tegen puistjes. Om dit mengsel te maken moet je twee eetlepels honing mengen met een theelepel kaneel. Breng dit mengsel vervolgens goed aan op je gezicht en laat het voor vijftien minuten intrekken zodat je het vervolgens goed kunt afspoelen.

Honing en yoghurt

Er wordt heel veel gesproken over het idee dat acne en lactose met elkaar in verband staan maar of het nou echt zo is dat het eten van melkproducten acne triggert is nog niet bewezen. Echter is het wel zo dat als je dagelijks melkproducten op je gezicht smeert het de acne vermindert en je een mooiere complexie krijgt. Neem een eetlepel volle yoghurt en een eetlepel honing en meng dit vervolgens samen. Breng het mengsel aan op je zicht en laat het goed drogen. Als het droog is kun je er nog een laagje op smeren, het is belangrijk dit te herhalen tot het een redelijk dik masker is. Als dit zo is kun je het vijftien minuten in laten trekken om het vervolgens voorzichtig te verwijderen met een washandje.

Bananenschil

Je zou het niet denken maar het gedeelte van de banaan wat we niet eten is ook heel erg nuttig. De schil van een banaan zit namelijk vol met hele goede stofjes die ervoor zorgen dat aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd wordt en de roodheid wordt verminderd. Dus eet je banaan en wrijf vervolgens met de binnenkant van de bananenschil over je gezicht, laat dit een half uur intrekken en spoel het vervolgens goed af.

Citroensap

Citroensap zorgt ervoor dat een puistje wordt uitgedroogd, maar niet op een agressieve manier. Pers dus een citroen uit en meng dit eventueel met wat yoghurt. Breng dit mengsel met een wattenstaafje aan op de zones waar je veel last hebt van onzuiverheden. Laat dit vervolgens tien minuten intrekken om het vervolgens goed af te spoelen.