Zelf je nagels doen kan op een heleboel verschillende manier. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je nagels met gellak, nagellak en acrylnagels op te maken. Omdat er zo veel verschillende manieren zijn, kun je hier een aantal van de beste opties vinden voor dagelijks gebruik. Wanneer je dit allemaal weet, kun je altijd de mooiste nagels hebben. Vooral dus ook wanneer het belangrijk is dat je nagels er extra mooi eruit zien. Daarom vind je hier de beste opties en technieken. Bijvoorbeeld over gellak en de stappen die hierbij horen. Maar ook waarom dit beter is dan gewone nagellak.

Waarom is gellak zo’n goede optie?

Gellak is een geweldig optie omdat je hierdoor dezelfde en betere resultaten kunt halen. Alleen blijft het langer mooi en beschadigd het dus veel minder snel waardoor het ook langer blijft zitten na het aanbrengen. Je hebt echter voor het drogen wel een nagel lamp nodig. Wanneer je deze nail lamp gebruikt droogt het beter en sneller. Je kunt voor gellak het beste eerst een basecoat leggen. Deze zorgt ervoor dat je nagels mooi egaal zijn. Vervolgens kun je de gellak gebruiken en je nagels een kleur geven. Wanneer je nog figuurtjes of patronen op je nagels wilt maken, doe je dat na deze stap. Hierna breng je een topcoat aan en wanneer je nog oneffenheden in je nagels ziet, gebruik je hier meerdere lagen van. Tussen elke stap moet het goed gedroogd zijn en hiervoor heb je dus een nail lamp nodig. Gellak is een van de beste vormen van nagellak.

Gewone nagellak gebruiken voor je nagels?

Gewone nagellak is ook een goede optie. Dit is snel en erg makkelijk om s’ochtends nog te doen voordat je weg moet. Daarom kiezen ook veel mensen hiervoor. Het is echter alleen geen juiste optie om dit te gebruiken voor bijvoorbeeld speciale gelegenheden.