Een gezonde mond is belangrijk om te hebben. Dit geeft je niet alleen een frisse adem maar is ook goed voor je algemene gezondheid. Heb je wel eens te maken met bepaalde mondproblemen zoals tandsteen of knarsetanden? Dan is het zaak dat je daar tijdig wat aan doet om erger te voorkomen.

Zelf tandsteen verwijderen

Als je veel tandsteen hebt of last hebt van knarsetanden kan dit op den duur tot ernstige mondproblemen leiden. In beide gevallen kan het zelfs zover komen dat je tanden los komen te staan in het gebit en je deze kwijtspeelt. Dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen.

Tandsteen verwijderen is dan ook zeker aan te raden. Als je regelmatig bij de tandarts komt dan zal deze tandsteen verwijderen. Is het echter zo erg dat je niet op de afspraak kunt wachten en een extra afspraak dient te maken, enkel om tandsteen weg te laten halen? Dan kun je dit tussendoor ook zelf doen.

Kies een speciaal ontwikkeld product

Er zijn verschillende manieren om zelf tandsteen te verwijderen. Je kunt er speciaal mondwater voor kopen dat de vorming ervan tegengaat en er is ook tandpasta op de markt tegen tandsteen. Er wordt vaak gekozen voor een speciale set waarin je ook een borsteltje vindt waarmee je tandsteen zelf makkelijk en veilig verwijdert. Er zitten dan tevens een speciale gel en mondwater in een compleet pakket zodat je het probleem effectief kunt aanpakken.

Waarom knarsen mensen met hun tanden?

Heb je last van knarsetanden? Dan schuiven daarbij de tanden en kiezen over elkaar heen en slijten deze dus sneller dan normaal. Het knarsen gaat behoorlijk hard en bij de meeste mensen vindt het ’s nachts plaats. Bekende oorzaken van knarsen zijn stress, medicijngebruik, roken, alcoholgebruik en slecht slapen. Sommige mensen knarsen ook overdag maar het kwaad geschiedt meestal ’s nachts zodat je het zelf niet merkt.

Pak knarsetanden zo snel mogelijk aan

Knarsetanden staat ook bekend onder de naam bruxisme en kan vervelende bijwerkingen hebben zoals pijn in het gezicht, oren, nek en kaken maar ook hoofdpijn en slecht slapen tot gevolg hebben. Daarnaast slijten de tanden zo snel af als je veel knarst dat je daarbij kans hebt dat ze veel gevoeliger worden, je tanden en kiezen eerder afbreken of je ze zelfs helemaal kwijtraakt. Het is bij beide mondproblemen zaak dat je deze zo snel mogelijk aanpakt om erger te voorkomen.