Wanneer je gaat trouwen, hoop je dat de gasten zich gedragen en dat er niks mis gaat. Er zijn veel ongeschreven of geschreven regels waar gasten zich aan zouden moeten houden op een bruiloft. Wat zijn deze regels dan precies? Dat lees je allemaal in dit artikel. Het lezen van dit artikel is dus zeker een goede voorbereiding voor als je binnenkort een bruiloft hebt en jezelf even wilt inlezen. Ook kun je natuurlijk direct een trouwring kopen bij Rings & Suits!

Laten weten of ze wel of niet kunnen

Wanneer je een uitnodiging verstuurd, is het wel zo netjes dat de mensen die je uitnodigt even laten weten of ze wel of niet kunnen komen. Je moet namelijk veel regelen en dan wil je een indicatie hebben van hoeveel mensen er komen. Als jullie honderd gasten uitnodigen en er komen er maar twintig opdagen, is dat niet alleen jammer van de voorbereidingen (en het geld), maar het is ook nog eens enorm pijnlijk. Andersom is het ook alles behalve fijn en om de trouwdag goed te laten verlopen, is het gewoon fijn als mensen laten weten of ze er wel of niet bij zijn. 

Neem niet zomaar je kinderen mee naar de bruiloft

Veel mensen die gaan trouwen, kiezen voor een bruiloft zonder kinderen. Soms staat dit ook echt vermeld op de uitnodiging. Neem dan dus ook zeker niet je kinderen mee en regel gewoon een oppas. Zelfs niet als jouw kind schattig is en nooit vervelend is, is het beter om je kind gewoon lekker thuis te laten en te luisteren naar wat de mensen die gaan trouwen willen. 

Wit dragen op een bruiloft

Wit dragen als gast op een bruiloft is eigenlijk iets wat echt niet kan en wat je ook echt niet moet doen. Ja, ook als de bruid zelf geen wit draagt, is dit nog steeds iets wat niet kan. Er zijn zoveel andere kleuren dus kies gewoon lekker voor een mooi pak of een mooie jurk in een andere kleur dan wit.