Het mooie Waalwijk is een dorp waar veel mensen overheen kijken als het gaat over mooie gebieden. Een enorm mooi natuurgebied is er te ontdekken en nog veel meer. Zo willen we je graag vertellen wat je allemaal kunt doen in waalwijk en waarom je er zeker een dagje zou moeten doorbrengen! 

Een stukje geschiedenis van Waalwijk

Vanaf 1701 was de dreiging van het Franse leger enorm groot. Zo groot dat Menno van Coehoorn besloot om de hele zuidgrens van de republikeinen onder water te zetten. Dat proces heet inunderen. Een van die gebieden zou lopen van Heusden naar Geertruidenberg. Helaas bestond dit gebied nogal uit laaggelegen gebieden en rivieren en overstroomde dus ook regelmatig. Toen is er dus besloten om in 1765 dichtbij Waalwijk een systeem van sluizen en inundatie vlakken aangelegd: de Baardwijkse Overlaat.

Wandelen of fietsen

Waalwijk heeft een enorm mooi natuurgebied waar je enorm goed doorheen kan wandelen of fietsen. Er zijn enorm mooie routes uitgestippeld voor je die je wandelend of fietsend goed kunt doen waarmee je nog een enorm mooi stuk natuur ziet ook. Hoe ver of hoe lang je dat wilt doen is helemaal aan jou omdat er verschillende routes zijn uitgestippeld. Daarna lekker een hapje eten in Waalwijk en de dag goed afsluiten. Plan dit van te voren en vergeet niet te reserveren bij Yutakana. Het beste all you can eat sushi en grill restaurant in de regio! 

Bezienswaardigheden

Waalwijk zit vol met bezienswaardigheden en het zou knap zijn als je ze allemaal in een dag te zien krijgt. Je kunt namelijk een bezoekje brengen aan de Johannes De Doopkerk, een wandeling over het Halve Zolenpad of ontdek de geschiedenis van Waalwijk in de schoen- en leerindustrie. Eind 2021 komt er zelfs een nieuw schoenen museum. Ook kun je een wandeling maken langs de zuiderwaterlinie. Zoals je hoort is er dus meer dan genoeg te doen en wordt het moeilijk om alles in een dag te proppen. Wij raden daarom ook aan om een weekendje te pakken en te proberen om alles gezien te hebben!