De tijd dat senioren werden afgeschreven en moesten verhuizen naar een bejaardenhuis of verzorgingshuis ligt gelukkig al weer geruime tijd achter ons. De senioren van vandaag beschouwen zich als een ‘oudere jongere’ die nog rustig een heel actief leven kan hebben. De gezondheidszorg en de technische mogelijkheden zijn veel beter geworden, waardoor het voor de gepensioneerde oudere mogelijk is om nog een heel avontuurlijk leven te leiden. Ook de reiswereld heeft de senioren ontdekt en er zijn dan ook veel verschillende 70 plus reizen te boeken. Dit kunnen reizen zijn van uiteenlopende aard en naar de interesses van de senioren.

Bootreizen / cruises

Veel 70 plus reizen zijn bootreizen. De oudere kan zelf kiezen naar welk gebied en hoe luxe hij of zij het wil hebben. De mogelijkheden zijn dan ook groot. Voor de gezonde en wat vermogende senioren is een cruise natuurlijk fantastisch. Dit kan een cruise zijn in de buurt, zoals rond de Noorse fjorden, maar dit kan ook aan de andere kant van de wereld zijn in de Cariben. Het voordeel van een cruise is dat je heel veel ziet, volledig in de watten gelegd wordt en gemakkelijk nieuwe contacten kan maken. Er zijn ook veel goedkopere bootreizen, zoals een Rijnreisje. Dit zijn wat eenvoudigere boten, maar nog steeds heel leuk om een nieuwe omgeving te ontdekken. Een groot voordeel is dat er ook speciale bootreizen zijn voor de mindervaliden. Wanneer ouderen afhankelijk zijn van een rolstoel, dan krijgt men op een dergelijke bootreis 24 uurs verzorging, terwijl ze toch heerlijk met vakantie zijn.

Kamperen

Veel 70 plussers zijn nog zo vitaal dat zij hun hand niet omdraaien om nog heel Europa door te rijden met een camper. Dit wordt dan ook massaal door de hedendaagse ouderen gedaan. Een voordeel is dat men ook met de camper erop uit kan trekken buiten het hoogseizoen om. Men is immers niet afhankelijk van de schoolvakanties. Kampeervakanties van ouderen zijn in principe in niets verschillend dan wanneer een jong gezin er met de camper op vakantie gaat. Een voorwaarde voor kamperen is dat de gezondheid het toelaat om nog te rijden met een camper.

Groepsreizen

Er zijn tal van reisorganisaties die 70 plus reizen organiseren voor groepen ouderen. Wanneer de groepsreis binnen Europa is, gaat men dikwijls met een touringcar. Groepsreizen zijn een zeer goede oplossing voor de alleenstaande of eenzame ouderen. Tijdens de groepsreis wordt intensief met elkaar opgetrokken en men houdt er zo leuke contacten aan over. Omdat de groep uit generatiegenoten bestaat, worden veel interesses samen gedeeld, zodat het leuk is om tijdens de reis met elkaar bepaalde excursies te ondernemen.