Wanneer bepaalde onderdelen van je auto kapot gaan, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk gemaakt hebben. Je wilt sowieso dat er zo min mogelijk kapot gaat aan jouw auto. Zo heb je immers een betrouwbaar vervoersmiddel om je veilig van A naar B te brengen en kun je zorgeloos genieten van elke rit die je maakt. Welke auto onderdelen zijn eigenlijk het meest belangrijk? In dit artikel staan ze onder elkaar!

De accu

De auto accu zorgt ervoor dat de auto start, de autolampen het doen en je naar de radio kunt luisteren. Heel erg belangrijk dus. Echter, wordt deze batterij na verloop van tijd zwakker, dan is het tijd om hem te vervangen. Zelf de accu vervangen? Dat kan! Een accu kopen kan bij AW Accu. Wanneer de nieuwe accu binnen is, kan je deze zelf vernieuwen. 

De verlichting van de auto

De verlichting van een auto is vanzelfsprekend erg belangrijk. Helaas vergeten toch veel mensen de verlichting af en toe te controleren. Doen de reflectorlampen het wel allemaal? Heb je het grootlicht en dimlicht nog even getest? Neem altijd een setje lampen mee in je dashboardkastje. Denk ook aan dat je altijd wat steeksleutels bij je hebt voor als er onderweg een lampje kapot gaat en verwisselt moet worden. 

De banden van de auto

Autobanden zijn essentieel om de auto in goede staat te houden. Controleer elke twee maanden de bandenspanning. Ook wanneer je niet heel vaak de weg op gaat. Want er ontsnapt nou eenmaal vaak wat lucht uit de banden. Kijk goed of de profieldiepte van je banden nog in orde is. Is de profieldiepte minder dan 1,6 millimeter? Dan heb je nieuwe banden nodig. 

Remmen 

Een van de meest belangrijke auto-onderdelen om veilig te kunnen rijden, zijn de remmen van de auto. Vooral als je auto een lange tijd stilstaat, kunnen de remmen nog wel eens vast gaan zitten. Gaan ze piepen of remmen ze niet goed? Laat ze direct even bij een specialist nakijken!