Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om een jacuzzi in de tuin te plaatsen in plaats van een zwembad. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat een jacuzzi in alle jaargetijden gebruikt kan worden. Dit ligt bij een zwembad wat anders. Tevens zit er een groot verschil in onderhoud.

Jacuzzi komt ten goede van de gezondheid

Het is een methode die de egyptenaren vele jaren geleden al hadden uitgevonden. Een warm bad komt het lichaam en geest ten goede. In onze huidige maatschappij is dit mogelijk in de vorm van een jacuzzi. Deze kan elk moment worden gebruikt als het lichaam of de geest tot rust moet komen. Tevens is uit meerdere onderzoeken naar voren gekomen dat een jacuzzi daadwerkelijk een positieve werking heeft.  

Wat is de precieze werking van een jacuzzi op het menselijk lichaam?

Het drijfvermogen van het water in de jacuzzi zorgt ervoor dat het lichaamsgewicht met ruim 90% verlicht kan worden. Dit zorgt ervoor dat op dat moment de druk op al de spieren en gewrichten afneemt. Dit kan dan vervolgens pijn aan de spieren en gewrichten doen verminderen. Daarnaast is het water in een jacuzzi over het algemeen warm. Warm water zorgt ervoor dat de bloedvaten verwijd worden, dit heeft als gevolg dat afvalstoffen sneller worden afgebroken en dus het herstel van spieren sneller kan verlopen.

Hydrotherapie met behulp van een jacuzzi

Hydrotherapie is een therapie die met behulp van water bepaalde klachten kan verlichten. Door de warmte, massage en het drijfvermogen kan dit een genezende werking hebben. Voornamelijk bij hoofdpijn, nekpijn en rugpijn kan dit een oplossing zijn. De plaats waar de jets zich in de jacuzzi zich bevinden, spelen een belangrijke rol in dit proces.

Zijn jacuzzi’s betaalbaar?

Tegenwoordig zijn jacuzzi’s steeds betaalbaarder vooral in vergelijking met vroeger. Er bestaat de misvatting dat alleen mensen met veel eigen geld een spa kunnen aanschaffen. Tegenwoordig is de aanschaf van een jacuzzi steeds meer binnen handbereik voor degene met een modaal inkomen.

Voor meer aanbod in zwemspa’s en jacuzzi’s kun je terecht bij spa-pro.eu.