Tegenwoordig is het helemaal in om iets aan je nagels te doen. Je kunt kiezen om ze te lakken, je kan er gelnagels van maken of acrylnagels. Als je hier geen verstand van hebt kun je natuurlijk tutorials op internet opzoeken. In dit artikel krijg je meer te weten hoe je zelf je nagels kunt onderhouden zonder naar een nagelstylist te gaan.

Zoek tutorials op

Een hele simpele maar effectieve manier om zelf je nagels te onderhouden is het opzoeken van verschillende tutorials. Hoe je het beste je nagels kunt vijlen, als je ze wilt laten groeien wanneer je dan een beetje moet bijknippen, etc. Er zijn genoeg tutorials namelijk te vinden op YouTube. Ook vind je vaak op deze kanalen tutorials hoe je ze kunt versieren.

Vijl je nagels regelmatig

Om je nagels goed te kunnen onderhouden moet je deze natuurlijk regelmatig vijlen. Dit kan je doen wanneer je een film aan het kijken bent, je hebt even niks te doen of je bent samen met een vriendin en wilt wat leuks doen. Je kan elkaars nagels vijlen. Gebruik hiervoor verschillende vijlen met verschillend gruis. Begin dus eerst met een wat grovere vijl en langzaam ga je naar een steeds fijnere vijl.

Gebruik een goede olie/crème

Het is ook verstandig om je nagelriemen te onderhouden met een goede olie of crème. Het verzorgen van je nagels gaat namelijk niet alleen om je nagel zelf, maar ook wat eromheen zit. Dus ook je nagelriem en vingers moet je onderhouden. Smeer hier dus eens in de zoveel tijd even wat crème op of een beetje olie. Zo blijven ze mooi en drogen ze niet uit.

Plan een workshop

Als je er niet uit komt met tutorials of met je vriendin(nen) hoe je het beste je nagels kan onderhouden kun je er ook voor kiezen om een workshop nagelstyling te nemen. Je kan dit als cadeau geven voor een van hun verjaardagen of als je een coupon tegen bent gekomen. Voor de beste workshop kun je voor een workshop nagelstyling kiezen van Tinkerbellsbox. Hier heb je een gezellige dag met vriendinnen, zien jullie nagels er weer mooi uit en weet je zelf hoe je voortaan je nagels goed kan onderhouden en stylen.