De allermooiste manier om je eigen haar te verfraaien en verlengen is het gebruik van human hair extensions. Zoals de naam al zegt, zijn dit extensions van echt haar. Deze gaan, mits goed verzorgd, veel langer mee dan synthetische extensions. En zien er veel mooier en natuurlijker uit. Ze zijn bovendien prachtig te stylen en te kleuren, net als je eigen haar. Als je vaak en langdurig met trots je extensions wilt dragen, zijn human hair extensions de beste keuze. Maar welke soorten zijn er?

Alle soorten human hair extensions op een rijtje:

    • Clip-in extensions: Zoals de naam als zegt, makkelijk en snel in je eigen haar te “clippen”, bijvoorbeeld als je er extra mooi uit wilt zien voor een avondje uit of een bruiloft.
    • Wire extensions: Lijken op de clip-in, maar hierbij zijn de haren aan een transparante draad bevestigd die je snel, gemakkelijk en comfortabel als een haarband tussen je eigen haren kan spannen. Dit geeft een tijdelijk, maar mooi resultaat!
    • Tape extensions: Voor als je langer of een vollere bos haar wilt en hier een langere tijd van wil genieten. Tape extensions aanbrengen duurt ongeveer een half uur, maar dan kan je er ook een maand van genieten. En de tape kan een aantal keren worden vervangen, zodat je van deze extensions nog langer kunt genieten.
    • Weave extensions: Dit zijn haarstukken die aan je eigen haar worden vastgemaakt met naald en draad. Dit klinkt spannend. Maar kan geen kwaad, mits op de juiste manier gedaan. Vaak wordt er aan je ingevlochten haar eerst een microring van rubber vastgemaakt, zodat je eigen haar niet beschadigt. Uiteraard zijn de haren verkrijgbaar in verschillende soorten en lengtes. Je extensions moeten om de 7-8 weken worden verplaatst, omdat je eigen haar natuurlijk doorgroeit.
  • Keratine of wax extensions: Hierbij worden de extensions pluk voor pluk aan je eigen haar gelijmd. Geeft een fantastisch resultaat dat zeker 4 maanden mooi blijft. Laat dit door een professionele salon doen, dan weet je zeker dat je eigen haren eveneens mooi en gezond blijven.

Zoals je ziet is er veel keus om je eigen haardos langer en voller te maken. Laat je vooral adviseren over de beste extensions voor jouw haar en jouw wens, als je er niet uitkomt. Denk bijvoorbeeld aan een specialist zoals Hairextensions Voordeel.