Vooral in de koude wintermaanden en op de zonnige dagen kunnen we er een hoop last van hebben: Droog haar. Droog haar is een van de meest voorkomende haarproblemen bij zowel mannen als vrouwen en wordt voornamelijk veroorzaakt door onvoldoende verzorging of het gebruik van schadelijke verzorgingsproducten.  

Avocado masker

Een avocado masker is helemaal perfect voor beschadigd en droog haar. Het zorgt ervoor dat je haar zacht, glad en gehydrateerd wordt. Mix een rijpe avocado met een half kopje melk en een eetlepel olijfolie of amandelolie. Zorg ervoor dat je het maskertje minstens een kwartier laat intrekken en spoel het vervolgens uit onder de douche.

Ei masker

Een ei masker is een heel verfrissend en hydraterend masker dat ook nog eens makkelijk is om te maken. Klop een eierdooier samen met twee eetlepels olijfolie en een kopje melk in een kommetje. Knijp vervolgens een beetje limoensap door het mengsel en verdeel dit door je haar. Tenslotte kun je het zelfgemaakte masker na 15-20 minuten uitspoelen met koud water.

Bananenmasker

Bananen zitten boordevol vitamine A, E en C en kalium. Kalium zorgt ervoor dat je een gezonde hoofdhuid krijgt. Mix daarom twee rijpe bananen met een eetlepel kokosolie, een eetlepel olijfolie en tenslotte kun je een beetje honing toevoegen. Breng dit mengsel vervolgens aan op je haren en je hoofdhuid en laat het vijf minuten intrekken. Spoel het na een kwartier uit met koud of lauw water en je haar zal er al snel zacht en glanzend uitzien.

Kokosmasker

Kokos is van essentieel belang om je droge en beschadigde haar tegen te gaan. Neem daarom twee delen kokosolie en voeg hierbij een deel olijfolie toe. Breng het aan op je haar en spoel het vervolgens na 10 minuten uit met shampoo.

Aardbeienmasker

Als je wel eens problemen hebt met je hoofdhuid dan is dit heel erg vervelend. Ook bij vet haar is een aardbeien haarmasker dan echt iets voor jou. De vitamine C die in aardbeien zitten zal ervoor zorgen dat de PH-balans en vetproductie op je hoofdhuid goed gereguleerd worden. Hier word je haar dus gezonder van. Mix dan ook een handvol aardbeien met een eetlepel honing en een eetlepel kokosolie. Breng dit mengsel vervolgens aan op je haar en laat het 15 minuten intrekken. Tenslotte kun je het uitspoelen met koud water.

Havermout Masker

Als je last hebt van een droge hoofdhuid of van roos dan kan een havermout masker je goed helpen. Het is ook nog eens makkelijk om te maken. Mix een eetlepel havermout met een eetlepel melk en een eetlepel olijfolie. Dit masker mag je best lang laten intrekken, wel 25 minuten. Spoel het vervolgens uit met shampoo.